28.10.15

Λόγος & Αντίλογος


Η βουλευτής του ΣυΡιζΑ κ. Ραχήλ Μακρή, στα κάγκελα του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ κατά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. 

Πολιτική-οί



Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Μια χαρά μου φαίνεται ότι εξελίσσονται τα πράγματα. Η Ελλάδα επιτέλους πιάνει στεριά έστω και ναυαγώντας πάνω σε ξέρα, από σήμερα θα μπορώ και πάλι να παρακολουθώ τις θαυμάσιες και ανεξάρτητες ειδησεογραφικές εκπομπές της ΕΡΤ – πήρα ήδη μια πρόγευση από την ΝΕΡΙΤ τους τελευταίους μήνες και δηλώνω άφωνος και αποσβολωμένος από το βλέμμα και τον τόνο-χροιά της φωνής των παρουσιαστών. Στα ψέματα στ’ αστεία, ο υπουργός μπουρλοτιέρης το έκαψε το Κούγκι χωρίς τον Σαμουήλ μέσα (τι ήταν πάλι ετούτος μήπως Εβραίος;).

Τις ίδιες πάλι ώρες ήταν σαφές ότι άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα στοιχεία ότι, σύντομα θα εμφανισθεί στο προσκήνιο και άλλο κόμμα κινηματικού χαρακτήρα που να θυμίζει παραπολιτική ή παραθρησκευτική οργάνωση, ΙΕΚ ψυχολογικών ερευνών. Στελεχωμένα όλα αυτά όχι με τεχνοκράτες, ρεαλιστές και πρακτικούς, αλλά με ζηλωτές και αναχωρητές.

Βέβαια όλα τώρα μου μοιάζουν ακόμη πιο εύκολα. Διότι αγαπητή ΟΔΟΣ έως την Κυριακή το υπόλειμμα του ΠαΣοΚ, που δεν κληρονομείται ούτε τιμαροποιείται, το κόμμα της δημοκρατικής παράταξης του πατέρα και του παππού του Γεωργίου Παπανδρέου, αλλάζει ρότα, αλλάζει αρχηγό. Χαράς ευαγγέλια για όλους αυτούς (όνομα και μη χωριό στην Καστοριά) που το εκφύλισαν.

Και όσων δεν μπορούσαν να συγχωρήσουν την (παρά τα αξιοσημείωτα λάθη του) πληθωρική παρουσία και ευφυΐα του Ευαγγέλου Βενιζέλου. Που ήταν αυτοδημιούργητος, προερχόταν από τον κόσμο της προσπάθειας και είχε επίσης κάνει το θανάσιμο λάθος να έχει… εργαστεί στην ζωή του πριν αναμειχθεί στην πολιτική. Έκανε επίσης το μέγιστο λάθος να θέσει πάνω από το κόμμα ή το ακόμα του, και πάνω από το προσωπικό του συμφέρον την Ελλάδα.

Θα μπορούν επιτέλους όσοι δεν εργάστηκαν ποτέ, να συζητούν απαλλαγμένοι από την ενοχλητική παρουσία του, στην λέσχη Οικογενειακού και οικογενειακού προβληματισμού που λέγεται Κίνημα Δημοκρατικού Προ(βληματισμού). Μάλιστα εγώ προτείνω παράλληλα με το river party να μπορούν να τα λένε καλύτερα στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο. Να συγκεντρώνονται εκεί οι βετεράνοι του ορθόδοξου κληρονομικού σοσιαλισμού,  για το χαρμόσυνο γεγονός της αποχώρησης του ειδεχθώς κατ’ αυτούς ιδιοφυούς πολιτικού Μπένι, που τώρα θα τον εμπαίζουν και ως Βγαινειζέλο.

Επί τέλους, εκεί στον Γράμμο στα πεδία των μαχών θα μπορεί πια να προσδοκάται η παλινόρθωση. Αν και για να σου είμαι απολύτως ειλικρινής, πέντε μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, δεν θα έπαιρνα όρκο ότι δεν τους πεθύμησα κιόλας. Σαν ιερά τέρατα υπευθυνότητας άρχισαν να μου μοιάζουν.

Ένθερμος αναγνώστης σου


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Ιουνίου 2015, αρ. φύλλου 792


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος28/10/15

    Χωρίς ντροπή

    Αν ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν σε επίσημο δείπνο στο εξωτερικό, δεν θα τολμούσε να βάλει το πουράκι στο στόμα και να ζητήσει φωτιά. Δεν θα το έκανε ούτε σε δείπνο στην προεδρία της Δημοκρατίας αν και όλοι γνωρίζουν ότι το προεδρικό μέγαρο έχει «καπνίσει» από το καθημερινό ντουμάνι του προέδρου και των συνεργατών του. Το διέπραξε στο δείπνο στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης. Και ποιος του έδωσε φωτιά; Ο δήμαρχος Μπουτάρης που, λίγες ώρες νωρίτερα, τα έβαλε με τις μαθήτριες για την κοντή φούστα και το τακούνι. Μετά άναψε και ο ίδιος. Και, όπως γράφει «Το Βήμα», τους ακολούθησαν και οι αξιωματικοί, για να μην αισθάνονται άβολα.

    Δεν είναι, απλώς, γελοίο. Είναι ντροπιαστικό. Ο πρώτος πολίτης της χώρας και ο πρώτος πολίτης της Θεσσαλονίκης γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον νόμο που συμβολίζει σε μεγάλο βαθμό την προσαρμογή μας στα κεκτημένα του πολιτισμένου κόσμου. Ποιος ο λόγος από εδώ και πέρα οι θεριακλήδες χαρμάνηδες να σέβονται την απαγόρευση χρήσης καπνού στους δημόσιους χώρους; Εδώ δεν το κάνει ο πρώτος πολίτης, γιατί να το κάνει ο τρίτος, ο τέταρτος, ο τελευταίος; Και με ποιο δικαίωμα ο δήμαρχος θα κουνήσει ως δάσκαλος το δάχτυλο, υπενθυμίζοντας τι λένε οι κανονισμοί για τις δημόσιες συγκεντρώσεις ή τις επίσημες εμφανίσεις; Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απέκτησε πέμπτο εγγόνι. Ευτυχώς δεν περίμενε έξω από την αίθουσα του τοκετού, θα είχε σηκωθεί μανιτάρι από την κάπνα. Πιθανότατα ο Μπουτάρης θα βγει στα κανάλια και θα το εντάξει όλο αυτό στον αντισυμβατικό του κώδικα. «Δεν χάλασε ο κόσμος, ανθρώπινο είναι.» Εντάξει, όμως εσείς δεν είστε απλοί άνθρωποι.

    Κώστας Γιαννακίδης
    "Πρωταγωνιστές"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ