15.6.14

Λόγος & Αντίλογος

Κύριον Παναγιώτη Μπαϊρακτάρη
Εφημερίδα Οδός, Καστοριά.

Αγαπητέ κύριε Μπαϊρακτάρη

Όπως γνωρίζετε στις 6 Μαρτίου, 2014, αντιπροσωπεία της Europa Nostra έδωσε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, στην οποία ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων μνημείων- χωρών στην Ευρώπη που συμπεριλαμβάνουν και την Καστοριά. Την 5η Μαΐου 2014, στη Βιέννη, θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα της επιλογής των 7 επικρατέστερων υποψηφιοτήτων. Ελπίζω και εύχομαι ο φάκελος Καστοριάς να επιλεγεί τελικά μεταξύ των πρώτων.

Υπενθυμίζω ότι έχει γίνει πολύ δουλειά πριν πετύχουμε να επιλεγούμε μεταξύ των 11.
Η Ελληνική Εταιρεία ( ΕΕΠΠ) που κατέθεσε τη σχετική αίτηση έκανε τα πάντα. Ο Δήμος Καστοριάς με την αντίστοιχή του επιτροπή εργασίας ξεπέρασε τον εαυτό του, και κατάφερε εμπροθέσμως να κατατεθούν τα σχετικά στοιχεία στις 5 Νοεμβρίου 2013. Είχε προηγηθεί ολόκληρη συζήτηση στο δημαρχείο Καστοριάς, με μέλη της ΕΕΠΠ, αντιδημάρχους, εισηγητές στο θέμα, με την παρουσία διαπρεπών φίλων της Καστοριάς μεταξύ των οποίων ο ευρωβουλευτης κ. Κρίτων Αρσένης, παλιό στέλεχος της ΕΕΠΠ, ο αρχιτέκτων κ. Πάνος Τσολάκης, η υπεύθυνος βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Καστοριάς, ο υπογράφων κ.ά.

Κύριε Μπαϊρακτάρη,

Όλοι περιμένουμε την 5η Μαΐου 2014.Τότε στην συνάντηση της Europa Nostra στη Βιέννη θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα. Θέλω να πιστεύω ότι η Καστοριά θα νικήσει. Ότι θα τύχουμε όλων των πλεονεκτημάτων που προβλέπει το πρόγραμμα που προαναφέραμε και η πόλις μας ιδιαίτερα οι συνοικίες Ντολτσός και Απόζαρι υπό την προστασία τόσο σοβαρού οργανισμού όπως είναι η Europa Nostra. Eννοείται ότι χωρίς την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού δεν θα πετυχαίναμε τίποτα.
Επίσης, χωρίς την άξια δουλειά του δήμου Καστοριάς, που «έχτισε» τον σχετικό φάκελο-αίτηση σε χρόνο ρεκόρ.

Για ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού αναφέρω ότι κι άλλοι πολλοί και φυσικά και η «ΟΔΟΣ» βοήθησαν σ’ αυτή την προσπάθεια.
Σε όλους « μας» αξίζουν συγχαρητήρια και μάλιστα πολλά.

Με εκτίμηση.
Βασίλειος Τσεμάνης
Επίτιμος Διευθυντής Α΄ Ορθοπερικής Κλινικής 
του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ» Αθηνών


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 27 Μαρτίου 2014, αρ. φύλλου 733


Σχετικά κείμενα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ