10.9.13

Το πρόγραμμα της MET Live 2013-2014





5 Οκτωβρίου 2013

Tchaikovsky: Eugene Onegin

Η φημισμένη αγγλίδα σκηνοθέτης Deborah Warner και η νέα παραγωγή της στη ρομαντική τραγωδία Ευγένιος Ονιέγκιν του Tchaikovsky με διευθυντή ορχήστρας τον Valery Gergiev. Η Anna Netrebko ανοίγει την τρίτη συνεχή σεζόν της στη Metseason με το ντεμπούτο της στον ρόλο της Τατιάνας, της αφελούς ηρωίδας του κλασικού μυθιστορήματος του Πούσκιν. Ο Mariusz Kwiecien ενσαρκώνει τον γεμάτο αυτοπεποίθηση ομώνυμο ήρωα σε μια λαμπρή ερμηνεία που έχει δώσει σε πολλές λυρικές σκηνές του κόσμου, και ο Piotr Beczala επαναλαμβάνει την εξαιρετική ερμηνεία του στον ρόλο του Λένσκι, του φίλου του Ονιέγκιν που γίνεται αντίπαλός του. Στην κριτική της για την παραγωγή της Warner, η Sunday Telegraph επαίνεσε το «μίγμα εφιαλτικών οπτικών και συναισθηματικών εντυπώσεων: μπαίνοντας απ’ ευθείας στον πυρήνα του έργου, "η Warner" δείχνει πώς ο Ονιέγκιν αφορά ταυτόχρονα δύο συγκρουόμενες ρωσικές κοινωνίες τον αγροτικό επαρχιωτισμό και την κοσμοπολίτικη παρακμή και τρεις χαραμισμένες ζωές».


26 Οκτωβρίου 2013

Shostakovich: The Nose

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ.  H εκθαμβωτικά καινοτόμα παραγωγή του William Kentridge στην αντισυμβατική, σοκαριστική όπερα του Shostakovich για έναν εξαντλημένο ρώσο αξιωματικό και τη δραπέτισσα μύτη του επιστρέφει για πρώτη φορά στη Met μετά την πρεμιέρα της του 2010, όταν όλα τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί. Ο Pavel Smelkov διευθύνει έναν θίασο με επικεφαλής τον Paulo Szot στον ρόλο του άτυχου Κοβαλιόβ, τον Andrey Popov στον ρόλο του απειλητικού Αστυνομικού Επιθεωρητή και τον Alexander Lewis στον ρόλο της περιπατητικής μύτης του Κοβαλιόβ.


9 Νοεμβρίου 2013

Puccini: Tosca

ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΣΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.
Η Patricia Racette ενσαρκώνει τη θυελλώδη ντίβα Φλόρια Τόσκα στην παραγωγή του LucBondy για το παντοτινά αγαπημένο έργο του Puccini. Ο Roberto Alagna ερμηνεύει τον εραστή της Τόσκα, τον ζωγράφο Καβαραντόσι και ο George Gagnidze είναι ο διεφθαρμένος, λάγνος Σκάρπια. Ο Riccardo Frizza διευθύνει μια συναρπαστική, δραματική ιστορία φόνου, λαγνείας και πολιτικών σκευωριών.


14 Δεκεμβρίου 2013

Verdi: Falstaff

Το λαμπρό τελευταίο αριστούργημα του Verdi, ο Φάλσταφ εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Met εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, με διεύθυνση του James Levine και σκηνοθεσία Robert Carsen. Ο Ambrogio Maestri ερμηνεύει τον εμβληματικό μπάσο μπούφο ρόλο του σερ Τζον Φάλσταφ, του άξεστου καυχησιάρη χαρακτήρα που βλέπουμε αρχικά στον Ερρίκο τον Δ’ και στις Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ του Σαίξπηρ. Η Angela Meade είναι η Άλις Φορντ, ένα από τα πολλά αντικείμενα του πόθου του Φάλσταφ, και η Stephanie Blythe είναι η φαρμακόγλωσσα κυρά-Κουίκλι, σε μια διανομή που περιλαμβάνει ακόμα τη Lisette Oropesa στον ρόλο της Νανέτα, την Jennifer Johnson Cano ως Μεγκ Πέιτζ, τον Paolo Fanale στο ντεμπούτο του στη Met στον ρόλο του Φέντον και τον Franco Vassallo ως Φορντ. Η International Herald Tribune σχολίασε υμνητικά τη σκηνοθεσία του Carsen που πρωτοεμφανίστηκε στη Royal Opera του CoventGarden, σαν μια «σκηνοθεσία μαγευτικής πρωτοτυπίας».


8 Φεβρουαρίου 2014

Dvořák: Rusalka

Η Renee Fleming ερμηνεύει την πρώτη της Live in HD παράσταση με έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της, της ερωτοχτυπημένης γοργόνας Ρουσάλκα στην εξαίσια μελωδική όπερα του Dvořák. Ο Yannick Nezet Seguin διευθύνει ερμηνευτές που περιλαμβάνουν τον Piotr Beczala στον ρόλο του ωραίου πρίγκιπα που η Ρουσάλκα λαχταρά να κατακτήσει, την Dolora Zajick στον ρόλο της μάγισσας του βάλτου Γιεζιμπάμπα, την Emily Magee στον ρόλο της Ξένης Πριγκίπισσας, την αντίζηλης της Ρουσάλκα, και τον John Relyea στον ρόλο του Πνεύματος των Νερών, του πατέρα της Ρουσάλκα.


1 Μαρτίου 2014

Borodin: Prince Igor

1917, σε μια νέα παραγωγή που σκηνοθετεί ο περίφημος ρώσος σκηνοθέτης της όπερας Dmitri Tcherniakov στο ντεμπούτο του στη Met. Ο Gianandrea Noseda διευθύνει τη χειμαρρώδη σύνθεση, περίφημη για τους πασίγνωστους «Πολοβτσιανούς Χορούς» της και ο Ildar Abdrazakov ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του ρώσου ήρωα του 12ου αιώνα. Η διανομή περιλαμβάνει ακόμα: την Oksana Dyka στο ντεμπούτο της στη Met ως Γιαροσλάβνα, τη συναισθηματικά ασταθή δεύτερη σύζυγο του Ιγκόρ, την Anita Rachvelishvili ως τη φλογερή πολοβτσιανή πριγκίπισσα Κοντσάκοβνα, τον Sergey Semishkur στο ντεμπούτο του στη Met ως τον γιο του Ιγκόρ, Βλάντιμιρ Ιγκόρεβιτς, και εραστή της Κοντσάκοβνα, τον Mikhail Petrenko ως τον Πρίγκιπα Γκαλίτσκι και τον Stefan Kocan ως τον πολέμαρχο Χαν Κοντσάκ.


15 Μαρτίου 2014

Massenet: Werther

Ο σκηνοθέτης Richard Eyre επιστρέφει στη Met με ένα καινούργιο ανέβασμα του τραγικού ρομάντσου του Massenet Βέρθερος, με τους Jonas Kaufmann και Elīna Garanča στις πρώτες τους ερμηνείες στη Met, στους ρόλους του μελαγχολικού ποιητή Βέρθερου και της απρόσιτης αγάπης του, της Σαρλότ.  Η Lisette Oropesa ερμηνεύει τον ρόλο της Σοφί, της αδελφής της Σαρλότ, ο David Bižić κάνει το ντεμπούτο του στη Met στον ρόλο του Αλμπέρ, του μνηστήρα της Σαρλότ, και ο Jonathan Summers είναι ο Δικαστής, ο πατέρας της Σαρλότ.Ο Alain Altinoglu διευθύνει την πρώτη νέα παραγωγή της όπερας από τη Met εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια.


5 Απριλίου 2014

Puccini: La Bohème

Μια συναρπαστική διανομή νέων πρωταγωνιστεί στην κλασική παραγωγή του Franco Zeffirelli για την Μποέμ, την περισσότερο ανεβασμένη όπερα στην ιστορία της Met.  Ο ιταλός τενόρος Vittorio Grigolo ερμηνεύει τον παθιασμένο συγγραφέα Ροντόλφο και η ρουμάνα σοπράνο Anita Hartig κάνει το ντεμπούτο της στη Met στον ρόλο της φυματικής αγαπημένης του, της Μιμί.  Η Susanna Phillips ερμηνεύει την κοκέτα Μουζέτα και ο Massimo Cavalletti είναι ο ζωγράφος Μαρτσέλο σ’ αυτή την παράσταση που διευθύνει ο ανερχόμενος μαέστρος Stefano Ranzani.


26 Απριλίου 2014

Mozart: Così fan tutte

Ο James Levine διευθύνει την πρώτη Live in HD παράσταση του αιχμηρού ρομάντσου του Mozart Έτσι κάνουν όλες. Η κομψή σκηνοθεσία της Lesley Koenig παρουσιάζει τη Susanna Phillips και την Isabel Leonard στους ρόλους των αδελφών Φιορντιλίτζι και Ντοραμπέλα, οι Matthew Polenzani και Rodion Pogossov είναι οι μνηστήρες τους και η Daniellede Niese η καταφερτζού καμαριέρα τους Ντεσπίνα ο Maurizio Muraro ο κυνικός Ντον Αλφόνσο.


10 Μαΐου 2014

Rossini: La Cenerentola

H Joyce Di Donato ερμηνεύει την πρώτη της παράσταση στη Met του ομώνυμου ρόλου στη Σταχτοπούτα του Rossini με τον κορυφαίο του μπελκάντο Juan Diego Florez στον ρόλο του γοητευτικού πρίγκιπά της. Ο πρώτος μαέστρος της Met Fabio Luisi διευθύνει ερμηνευτές που περιλαμβάνουν: τον Pietro Spagnoli στο ντεμπούτο του στη Met στον ρόλο του υπηρέτη Νταντίνι, τον Alessandro Corbelli στον ρόλο του θετού πατέρα της Σταχτοπούτας Ντον Μανίφικο, και τον Luca Pisaroni στον ρόλο του δασκάλου του Ντον Ραμίρο.





Σχετικές αναρτήσεις:

1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ