20.8.13

ΟΔΟΣ: Ένα επιτυχημένο ξεκίνημα


ΟΔΟΣ 2.5.2013 | 690

Το π. Σάββατο το βράδυ (27 Απριλίου 2013), η πόλη της Καστοριάς, φαίνεται να πραγματοποίησε επιτέλους ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Με ενέργειες του Δήμου Καστοριάς και προπαντός της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Ειρήνης Γωργοσοπούλου-Μισκία, ξεκίνησε η αναμετάδοση επιλεγμένων παραστάσεων λυρικού θεάτρου (όπερας) ταυτόχρονα, σε ένα δίκτυο εκατοντάδων πόλων σε όλο τον κόσμο, απ' ευθείας από την Μητροπολοτική Όπερα της Νέας Υόρκης (ΜΕΤ). Που από πολλές δεκαετίες τώρα, έχει καταξιωθεί σαν ένα από τα καλύτερα λυρικά θέατρα σε παγκόσμιο επίπεδο και πάντως το καλύτερο εκτός Ευρώπης.

Για την αξία της ΜΕΤ, περιττεύει να γραφτούν περισσότερα, αφού ο επαγγελματισμός, η εργατικότητα, η ευσυνειδησία το κέφι, η ποιότητα, η πνευματικότητα, η άμιλλα, η αφθονία, η ανάγκη για πνευματικό και ιστορικό ισοζύγιο και ανακατανομή του πολιτισμού και η διατηρούμενη ζωτικότητα του αμερικανικού εγχειρήματος γενικότερα, δικαιολογούν το υψηλότατο κατά κανόνα επίπεδο των παραστάσεων του θρυλικού αυτού οργανισμού.

Ώστε το γεγονός να έχει η Καστοριά την δυνατότητα να είναι on line, με την Νέα Υόρκη, πόλη με άρρηκτους δεσμούς προς την Ελλάδα και την Καστοριά πιο ειδικά, με τις καλύτερες παραγωγές όπερας μαζί με όλο τον υπόλοιπο κόσμο, είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Μετά από πολλά χρόνια αδιαφορίας, παρέχεται στους ήδη αλλά και τους εν δυνάμει φίλους του λυρικού θεάτρου, να παρακολουθούν παραστάσεις υψηλής και σχεδόν πάντοτε εγγυημένης επιτυχίας, συμμετέχοντας σε ένα παγκόσμιο forum ψυχαγωγίας και καλλιέργειας. Η αναμετάδοση γίνεται μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Antenna έναντι εισιτηρίου, στο ύψος του οποίου θα πρέπει τώρα η δημοτική αρχή και οι συντελεστές της οργάνωσης να στρέψουν τις προσπάθειές τους, ώστε να είναι προσιτό και ελκυστικό.




Η παράσταση του π. Σάββατου, με την όπερα «Ιούλιος Καίσαρ» του Haendel, -για κάπως απαιτητικά και εξοικειωμένα γούστα- έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους θεατές που είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, τις περίπου 5 ώρες που διήρκεσε αυτή την φορά. Φίλοι της όπερας, διάνθισαν την αναμετάδοση με ομιλία και προσφορά ποτού ώστε να έχει η πρεμιέρα και τα χαρακτηριστικά ενός happening. Μόνο που η συγκεκριμένη παράσταση -συνήθως η διάρκειά τους με τα διαλείμματα δεν ξεπερνά τις 3 ώρες- ήταν η τελευταία της σαιζόν (2012-2013), ώστε οι φίλοι της προσπάθειας, θα περιμένουν πλέον την νέα περίοδο από το Φθινόπωρο του 2013.

Πάντως σύντομα θα μεταδοθεί στο ίδιο κτήριο (την αίθουσα τελετών του ΤΕΙ που αποδείχθηκε επαρκής όπως και τα τεχνικά μέσα) η μαγνητοσκοπημένη (2010) από την ΜΕΤ, γνωστή στο ευρύ κοινό Carmen με την Elina Garanza και συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου 2013.

Την πρεμιέρα του π. Σαββάτου παρακολούθησε η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Ειρήνη Γεωργοσοπούλου - Μισκία αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμ. Χατζησυμεωνίδης που παρέμεινε όλο το 5ωρο της διάρκειας της προβολής και στο τέλος φάνηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο Δήμος Καστοριάς συμβάλλει επιτέλους στην έκφραση μερίδας δημοτών, η οποία δεν επιτυγχάνεται απαραίτητα, εν μέρει ή όχι, από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Μαΐου 2013, αρ. φύλλου 690

46 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/8/13

    Τα του Καίσαρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/8/13

    Μακάρι να μπορούσε να γράψει κανείς κάτι θετικό και για την "Αλεξιάδα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιπρόταση22/8/13

    Μια που ο ανώνυμος αναφέρθηκε στην Αλεξιάδα, να προτείνω στην κ. Αντιδήμαρχο, αφού επιμένει στην καθιέρωσή της, για να μην επαναλαμβάνεται, από του χρόνου ας εισαγάγουν και τους άλλους κατακτητές της Καστοριάς στο πρόγραμμά της, όχι μόνο τους Φράγκους ιππότες. Δηλ. με τη σειρά τους Σέρβους του Ντουσάν (1331-1380), τους Αλβανούς (1380-1385), τους Τούρκους (1385-1912), τους Βουλγάρους (τελευταία χρόνια της Τουρκοκρατίας), Ιταλούς και Γερμανούς (Κατοχή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντιπρόταση22/8/13

    2. Γιατί η μέγιστη απορία μας είναι για ποιον λόγο να γίνεται όλος αυτός ο ντόρος για την ΜΟΛΙΣ ΟΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ κυριαρχία των Νορμανδών στην Καστοριά και να ξαναπαριστάνεται και φέτος η στιγμή της παράδοσής της στους Βυζαντινούς και να αγνοείται η μέγιστη στιγμή της απελευθέρωσής της από τους 5 αιώνες σκλαβιάς της στους Τούρκους; Πώς εξηγείται το γεγονός ότι αυτή η μέγιστη στιγμή αγνοήθηκε ακόμη και πέρσι, οπότε και γιορταζόταν ολοχρονίς αυτή ακριβώς η μέγιστη επέτειος, τα Ελευθέρια της πόλης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιπρόταση22/8/13

    3. Τέλος για την ώρα, η κ. Αντιδήμαρχος θα πρέπεινα διαθέτει και τη δυνατότητα να ιεραρχεί τα πράγματα, να ξεχωρίζει το σημαντικό από το λιγότερο σημαντικό και να μην παρασύρεται από άτομα που προτείνουν ιδέες καταπώς τους βολεύει, χωρίς να ενδιαφέρονται πραγματικά για την ίδια την Ιστορία της πόλης και χωρίς να νοιάζονται να προβάλουν την ουσία. Επιτέλους εδώ δεν είναι Χόλιγουντ, για να κλέβουν την προσοχή μας τα διάφορα εφέ και τα τσαλίμια και όσο νωρίτερα το καταλάβουν οι υπεύθυνοι τόσο το καλύτερο για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασίλειος23/8/13

    Συμφωνώ σε όλα με τον/την «Αντιπρόταση», ακόμη και στην ανωνυμία!
    Ας μη θεωρηθεί τυχαίο ότι φέτος δεν γράφτηκαν (ακόμη) τόσα σχόλια όσα πέρισυ. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό οφείλεται κυρίως στην απογοήτευση των περισσοτέρων από το γεγονός ότι δεν εισακούστηκαν όχι τα εμπαθή αλλά τα νηφάλια σχόλια.
    Αντιθέτως, διάβασα σε τοπική εφημερίδα συνέντευξη της καλλιτεχνικής διευθύντριας και εξεπλάγην δυσάρεστα. Περίμενα περισσότερη αυτοσυγκράτηση.
    Κι αν το πάρω απόφαση ότι κάνω λάθος, ποιος σώφρων άνθρωπος συμφωνεί με την πολεμική συλλήβδην εναντίον όσων άσκησαν κριτική και με το «επιχείρημα» (φληνάφημα κατ’ εμέ) ότι «η Καστοριά κάποτε ήταν γνωστή για τα φασόλια και τη γούνα, ας την μάθουν και για την καλλιτεχνική δραστηριότητα» (!)
    Δηλαδή, όλοι εμείς που εκφράζουμε γνώσεις και γνώμες, θέλουμε το κακό της πόλης όπου ζούμε;
    Δεν αναφέρω ονόματα, για να μην αδικήσω με παράλειψη κανέναν, αλλά «πρεσβευτές» και «πρέσβειρες» της Καστοριάς στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι πάρα πολλοί, Επιστήμονες, Αθλητές, Καλλιτέχνες, Λογοτέχνες.
    Γκρινιάζουμε περισσότερο παρά ανακαλύπτουμε και εκτιμάμε τα αγαθά μας. Αυτό όμως δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να υπερβαίνει τα εσκαμμένα και να κομπάζει ότι κομίζει γλαύκα ες Αθήνας.
    Εάν συνέρρευσαν τόσο πολλοί επισκέπτες και αν όντως έκαναν χρυσές δουλειές οι καταστηματάρχες και οι ξενοδόχοι της περιοχής μας και αν τα έσοδα ήταν θεαματικά περισσότερα από τα έξοδα, να σας βγάλω το καπέλο!
    Εάν όμως ώδινεν όρος και έτεκε μυν, τότε και μια καλά οργανωμένη σχολική γιορτή θα ήταν αρκετή. Γιατί, κανείς έντιμος δεν μπορεί να απαξιώσει το έργο που παράγουν δεκάδες Εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με Μαθητές και Μαθήτριες.
    Ως συνήθως όμως… ο καυγάς είναι για το πάπλωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/8/13

    Κανείς σοβαρός άνθρωπος στην Καστοριά, δε υποστήριξε, και ούτε θα υποστηρίξει ποτέ δημοσίως την Αλεξιάδα.
    Εκτός από την αυλή της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26/8/13

    Serafeim & Eirini = Hello Teheran!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλοπροαίρετος πολίτης28/8/13

    Πολλές οι εκδηλώσεις της Αλεξιάδας-είναι άξιο απορίας ποιος θα μπορούσε να τις παρακολουθήσει όλες, για να έχει ολοκληρωμένη άποψη για το θέμα. Μόνο κάποιος χωρίς καμιά αλλη απασχόληση θα μπορούσε ίσως να το κάνει αυτό. Αλλά, το "ουκ εν τω πολλώ το ευ" φοβάμαι πως ισχύει απολύτως και για την περίπτωση της Αλεξιάδας. Και δεν είναι αστήρικτο αυτό που λέω, ίσα ίσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλοπροαίρετος πολίτης28/8/13

    2. Καθώς δεν ανήκω στους μη έχοντες απασχόληση, είχα αποφασίσει εξαρχής να επισκεφτώ οπωσδήποτε την υπαίθρια βυζαντινή αγορά στο Ντολτσό φέτος, γιατί είναι θέμα σχετικό με την βυζαντινή ιστορια και έχει ενδιαφέρον. Για ν' ακριβολογήσουμε,ούτε είναι ούτε έχει, αλλά θα ήταν και θα είχε. Γιατί ποια αγορά και σε ποιο Ντολτσό; Αφού εγώ πήγα και χτες, Τρίτη, και σήμερα, Τετάρτη και τι να δω!ΕΝΑΣ πάγκος μόνος κι έρημος, ένας πάγκος ολομόναχος και κατάμονος, μόνο ένας! Απίστευτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλοπροαίρετος πολίτης28/8/13

    3. Καλά, επειδή είχα δει την περσινή και μου φάνηκε αρκετά καλή, περίμενα φέτος να δω κάτι καλύτερο φυσικά. Αντί γι' αυτό είδα έναν πάγκο μόνο και τρελάθηκα εντελώς! Πληροφορήθηκα μάλιστα ότι έτσι ήταν και την πρώτη μέρα της λειτουργίας της (συν τις 2 που πήγα εγώ και είδα με τα μάτια μου και φυσικά δεν τρελάθηκα να ξαναπάω). Δεν μπορεί λοιπόν, κάποιος μας κάνει πλάκα και μάλιστα πολύ χοντρή. Αρκεί αυτός ο κάποιος να μη διανοηθεί και να μην τολμήσει να μας πει τις γνωστές του φανφάρες. Γιατί υπάρχουν και τα κινητά που φωτογραφίζουν και αποθηκεύουν ντοκουμέντα-αδιάψευστους μάρτυρες της κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντιπρόταση29/8/13

    Αμάν, κι εσύ, καλοπροαίρετε! Σε βρίσκω επηρεασμένο από τον τηλεοπτικό Σουλεϊμάν. Μάλλον σαν τις υπαίθριες αγορές των Οθωμανών που βλέπουμε εκεί περίμενες να δεις και απογοητεύτηκες. Σε βρίσκω και άπληστο. Δε σου φτάνει, δηλαδή, ένας πάγκος; Γιατί ήθελες περισσότερους; Εσύ δεν έγραψες "ουκ εν τω πολλώ το ευ"; Το μόνο όπου σε δικαιώνω είναι για το τι γράφεται σχετικά από τους διοργανωτές, που, αν ήθελαν να είναι ακριβείς, έπρεπε να μιλούν για ένα ελαχιστότατο δείγμα αγοράς, τίποτε παραπάνω. Αλλά δεν είναι δυνατόν να θέλουν να ακριβολογούν αυτοί οι άνθρωποι (για ευνόητους λόγους), αφού τότε πρέπει και να ομολογούν αποτυχίες, στραβά και λάθη κι αυτό δεν είναι καθόλου ίδιον του ρόλου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βιτρίνα29/8/13

    Τι περιμένατε να δείτε; Πάλι καλά που υπήρχε και ένας πάγκος. Εξ άλλου o Νέζος δεν ήταν live!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος29/8/13

    Γιατί δε παραθέτουν συνέντευξη Τύπου οι δύο κυρίες (Μισκία-Κίτσου) ενώπιον δημοσιογράφων να μας εξηγήσουν τι γίνεται στην Καστοριά;
    Και συνεχίζουν να εκδίδουν Δελτία Τύπου με μοναδικό σκοπό την αυτοεπιβράβευσή τους και την αυτοπροβολή τους.
    Μόνο αυτές οι δυο κυρίες αναφέρονται θετικά στην Αλεξιάδα. Κανείς άλλος!
    θα έχουν τους λόγους τους προφανώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος29/8/13

    Βασίλειε
    Αν αληθεύει ότι για ένα ιδιωτικό κανάλι εγκρίθηκαν περί τα 10 000 ευρώ, βγαίνουν αληθινά τα λόγια σου.

    Αστυνόμος Σαΐνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος30/8/13

    10.000,00 για 5 λεπτά.
    Για να δείξει την ωραία της ενδυμασία λες και είμαστε στα Ραγκουτσάρια!
    Αυτό θα πει Αντιδήμαρχος που σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων φτωχών δημοτών της!
    Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος30/8/13

    Ποιος ο μισθός (κρυφός ή φανερός) της κυρίας Κίτσου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος30/8/13

    Ίπι-ιπι-ούμε σας ευχαριστούμε!
    Κι αν μας αγαπάτε, πάλι να μας πάτε (να δούμε τον πάγκο στο Ντολτσό!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αντιπρόταση31/8/13

    Φωτιές και φίδια!! Αν είναι δυνατόν! Ο Μεσαίωνας πανηγυρικά στην Καστοριά που δεν έζησε ποτέ της Μεσαίωνα!... Γιατί μεσαίωνας θα πει σκοτάδι και παρακμή και αυτήν ακριβώς την περίοδο η Καστοριά μεγαλουργεί στην αρχιτεκτονική (τόσα αρχοντικά, δεκάδες ναοί-μνημεία), την αγιογραφία(τοιχογραφίες και φορητές εικόνες), την ποίηση (βλ. Τα δημοτικά τραγούδια της Άνω Μακεδονίας, Κ. Δούφλια). Αυτά έπρεπε να είναι θέματα φεστιβάλ, όλος αυτός ο πλούτος κι ο θησαυρός, κι όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αντιπρόταση31/8/13

    2. Στα βυζαντινά χρόνια όχι φωτιές και φίδια, αλλά γελωτοποιοί υπήρχαν στα παλάτια και με τον δικό τους τρόπο έλεγαν καυτές αλήθειες στον αυτοκράτορα, που, όταν ήταν έξυπνος, τα λάμβανε υπόψη του, τα ερευνούσε και αποκαθιστούσε τις αδικίες που έκαναν οι αυλικοί του σε βάρος του λαού. Αντί για φωτιές και φίδια λοιπόν κάποιος γελωτοποιός θα ήταν τελείως απαραίτητος στην υπεύθυνη αντιδήμαρχο, για να την ξυπνήσει με τα λεγόμενά του και να την ελευθερώσει από τα δίχτυα της σαγήνης όπου την τύλιξαν κάποιοι καταφερτζήδες και την οδηγούν σε λάθος δρόμους. Γιατί οι γητευτές τύλιξαν αυτήν κι όχι την πόλη, που βλέπει κι ακούει και καταλαβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αντιπρόταση31/8/13

    3. Τέλος για την ώρα, ο κόσμος από πέρσι κιόλας, αλλά και φέτος ακόμη περισσότερο, "θεατρικό αναλόγιο" ακούει και φεύγει χιλιόμετρα μακριά. Γιατί όσα είδε και εμπίπτουν στο είδος αυτό δυστυχώς ήταν τραγελαφικά. Και είχε πολύ δίκιο ο Βασίλειος που αναφέρθηκε στις έξοχες σχολικές εκδηλώσεις, που πολλές από αυτές είναι αμέτρητες κλάσεις ανώτερες από τα θεατρικά αναλόγια της Αλεξιάδας, για τα οποία δεν ξέρουμε ποιος ευθύνεται και ποιανού δημιούργημα είναι. Ή μήπως ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος31/8/13

    Μόνοι τους παρελάζουν, μόνοι τους φωτογραφίζονται, μόνοι τους ευχαριστούνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο μη γένοιτο31/8/13

    Για τα παιδιά φοβάμαι. Γιατί, αν τυχόν η Αλεξιάδα συνεχιστεί, αυτά, καθώς θα θυμούνται από τα παιδικά τους χρόνια σημαιοφόρους, ιππότες, καβαλάρηδες, φωτιές και φίδια, θα πιστεύουν ότι έτσι γινόταν πάντα. Έτσι όταν θα μιλάνε στα παιδιά τους για την καστοριανή Παράδοση, γι' αυτά τα "έθιμα" θα τους μιλάνε και άιντε μετά να τους πείσεις πως δεν είναι αυτή η Παράδοση της πόλης μας, της Βυζαντινής αρχόντισσας. Και τότε θα είναι πολύ αργά για δάκρυα και για μεταμέλεια. Το μόνο που θα υπάρχει και τότε και πάντα θα είναι μια τεράστια ΕΥΘΥΝΗ, που όλοι καταλαβαίνουμε πολύ καλά ποιον θα βαραίνει. Αλλά, ανεξαρτήτως του υπευθύνου, το κακό θα έχει ήδη συμβεί και ο δρόμος της απωλείας δε θα έχει πια γυρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο μη γένοιτο31/8/13

    Τον ανώνυμο που προτείνει συνέντευξη των δύο κυριών της Αλεξιάδας θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος δημοσιογράφος που 1. μπορεί χωρίς να γλείφει να θέτει ερωτήματα που να φτάνουν το μαχαίρι στο κόκαλο και 2. θα έπαιρνε τη συνέντευξη τόσο καλά διαβασμένος (τα σχόλια είναι εδώ και είναι ερωτήματα που τίθενται, αλλά απλώς δεν απαντιούνται από τους ερωτώμενους και κρινόμενους, ώστε να απαντήσουν επιτέλους οι υπεύθυνοι και τοποθετηθούν απέναντι στο λαό της Καστοριάς που μέχρι στιγμής ξέρει καλά ποια είναι η Παράδοσή του και ποια όχι, αλλά και τι συνάδει με την Παράδοσή του και τι είναι εντελώς έξω από αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σκεπτόμενος πολίτης31/8/13

    Στην Αντιπρόταση αντιπροτείνω το "Ο βασιλιάς είναι γυμνός" και ένα παιδί που να φωνάξει αυτήν την μεγάλη αλήθεια ενώ ξέρει ότι οι αυλικοί αυτογελοιοποιούνται θαυμάζοντας τη γύμνια που παριστάνει την καλοντυμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος31/8/13

    Για τον Ανώνυμο 18

    Σιγά βρε να μη πούμε τώρα και το "γιουπι για για"!
    http://www.youtube.com/watch?v=aTUIYsNzZ4E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πρόταση νέτη-σκέτη31/8/13

    Αμάν κι εσύ βρε Αντιπρόταση…
    Σωστές οι επισημάνσεις σου, αλλά ματαιοπονείς νομίζω. Καλά τα λες για τους γελωτοποιούς, αλλά -το λες κιόλας- απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να παίρνει από λόγια ο αυτοκράτορας.
    Δεν διάβασες τα περσινά σχόλια; Τι πλακίτσες έλεγαμε, τι τούμπες έκαναμε, τι κουδούνια κρέμασαμε απάνω μας… Νεοέλληνες Καραγκιόζηδες γινήκαμαν, άνθρωποι από σπίτια με τζάκια… Αυτοί … χαμπάρι ‘κ είχαν… Οι δικές μας αυτοκρατόρισσες (γιατί έχουμε δυαρχία) σημασία δεν έδωσαν κι ας τα ψάλλαμε και σε ήχο πλάγιο και χύμα!
    Γι’ αυτό καλύτερα κοίτα να κρεμάσεις καμιά κουρτίνα φρεσκοπλυμένη στο σπίτι για τον χειμώνα (ξέρεις εσύ, ξέρω κι εγώ, τρομάρα μου…) κι άστους στον κόσμο τους. Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα. Μακάρι να έρθει η ώρα που θα ξυπνήσουν.
    Μόνο να μην είναι τότε που θα βγουν ξανά τα παιδιά στους δρόμους, γιατί δεν θα έχουν να πληρώσουν τα πετρέλαια για τη θέρμανση στα Σχολεία. Εκτός αν ξεπερισσέψουν οι βυζαντινές αρχόντισσες μερικά υπέρπυρα ή έστω άσπρα τραχέα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος1/9/13

    10.000,00 ευρώ για να δει το πανελλήνιο την κυρία για 5 λεπτά χωρίς να είναι ραγκουτσάρια????
    ΕΛΕΟΣ!
    [....]
    ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καστοριανός της Ομογένειας1/9/13

    Μια και αναφέρατε τα παιδιά:
    Πόσο να αντέξει κανείς να κάνει χιούμορ στην περίπτωση όπου ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ για κάτι εφήμερο και δεν έχουν ακόμη διατεθεί χρήματα για να υπάρχει έστω μία θεατρική σκηνή με πλήρη εξοπλισμό στο κτιριακό συγκρότημα των τριών Λυκείων της Καστοριάς;
    Και όμως... οι συμμαθητές της Τάνιας θυμούνται ακόμα το έργο που η ίδια έγραψε ως μαθήτρια και το ανέβασαν σε σχολική θεατρική παράσταση...
    Οι σημερινοί μαθητές άραγε δεν έχουν ταλέντα ή δικαιώματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σκεπτόμενος πολίτης2/9/13

    Ευχαριστούμε το Θεό για την ελευθερία που μόλις χτες βράδυ μας χάρισε, όταν παραδόθηκε η πόλη από τους Νορμανδούς κατακτητές πίσω σε μας τους Έλληνες. Και τώρα που ανασαίνουμε πάλι ελεύθερα ζητάμε επιτακτικά από το Δήμο Καστοριάς, που μας ελευθέρωσε από εχθρούς που ούτε καν είχαμε υπόψη μας, να δει προσεκτικά την καθημερινότητα του λαού του, την καθημερινότητα τη δική μας, και,ενόψει των δημοτικών εκλογών όπου θα διεκδικήσουν την ψήφο μας πάλι:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σκεπτόμενος πολίτης2/9/13

    1. Να απολυμάνουν το αποχετευτικό σύστημα της πόλης, γιατί η περιοχή της Χλόης βράζει από τα ποντίκια που κυκλοφορούν στα λούκια των σπιτιών και απειλούν να μπουν μες στα σπίτια της περιοχής.
    2. Να φροντίσουν τις παιδικές χαρές του Δήμου Καστοριάς, που είναι όλες από επικίνδυνες έως διόλου ασφαλείς. Και επιτέλους ας ενημερωθεί ο αρμόδιος δημ. σύμβουλος ή αντιδήμαρχος για τα νεά δεδομένα στο θέμα, που καθιστούν τις παιδικές χαρές ασφαλείς για τα παιδιά της Καστοριάς. Και ας κόψουν από οποιοδήποτε άλλο έξοδο για να τα διαθέσουν για την ασφάλεια των πιο μικρών Καστοριανών, αν θέλουν να θεωρούνται σοβαροί οι κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σκεπτόμενος πολίτης2/9/13

    3. Παρακαλούμε τον αρμόδιο για την καθαριότητα αντιδήμαρχο να προσέχει όχι μόνο την πόλη, αλλά και όλη την επικράτεια, γιατί τουλάχιστον τα περίχωρα δεν φημίζονται για την καθαριότητά τους.
    4. Και ας μην αδιαφορούν όλοι τους όπως ο αντιδήμαρχος που σε σχολείο του χωριού του άναβαν νυχθημερόν οι προβολείς της σχολικής αυλής ολόκληρο το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο ως σήμερα (και βάλε...) και, μολονότι ενημερώθηκε από εκπ/κό του Σχολείου και μολονότι απάντησε (όχι μόνο μία φορά) πως θα επιληφθεί του θεματος, δεν το έκανε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αντιπρόταση2/9/13

    Σκεπτόμενε συμπολίτη,μην ανησυχείς.Αυτό με τα ποντίκια έχει ξαναγίνει.Το μόνο που μας χρειάζεται κι εμάς είναι ένας μουσικός με μαγικό αυλό, να παίξει και να τα απομακρύνει. Τίποτ' άλλο. Εύκολο δεν είναι λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εξίσωση2/9/13

    Επειδή όλοι ξέρουμε ότι ένας βασικός στόχος της Αλεξιάδας είναι ο τουρισμός -ο άλλος είναι να διασκεδάσουν οι Καστοριανοί-, για να δούμε αν ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί, αφαιρούμε τον αριθμό των φιλοξενούμενων εθελοντών από το συνολικό αριθμό κλινών στα ξενοδοχεία της πόλης τις μέρες της Αλεξιάδας και το υπόλοιπο είναι ο ποθητός αριθμός τουριστών που επισκέφθηκαν την πόλη μας για την Αλεξιάδα. Το συμπέρασμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για την επιτυχία ή όχι της Αλεξιάδας και για το λόγο της συνέχισής της ή όχι.
    Προσοχή: Μην ξεχάσετε από το συνολικό αριθμό εθελοντών συντελεστών της Αλεξιάδας να αφαιρέσετε τους ντόπιους συντελεστές, γιατί αλλιώς ο λογαριασμός δε θα είναι σωστός, αλλά πειραγμένος και τα πορίσματα θα είναι σαθρά και τελείως αβάσιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλοπροαίρετος πολίτης2/9/13

    Σκεπτόμενε πολίτη,μην ανησυχείς και σήμερα που άνοιξαν τα σχολεία, δεν μπορεί και δε θέλουμε να φανταστούμε ότι δε θα τους έκλεισαν τους προβολείς οι ίδιοι οι εκπ/κοί του συγκεκριμένου σχολείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος3/9/13

    Έχασε κανείς τη σοβαρότητα για να τη βρουν αυτοί οι κύριοι και κυρίες;

    Είναι πλέον σκανδαλώδες, τα καμώματα των αντιδημάρχων (κάποιοι είναι βέβαια απλά θύματα κάποιων πιο "έξυπνων"), τα σχετικά που διαβάσαμε για σοβαρά οικονομικά θέματα και πόσα άλλα.... κανονικά θα έπρεπε να παραιτηθούν...

    Αλλά περιμένουμε να βρεθεί και αυτός που έχασε την αξιοπρέπεια, ίσως είναι κάπου με κείνον που έχασε τη σοβαρότητα και αποφεύγουν να έρθουν από την Καστοριά...

    Αλί αλί και 3 αλί

    Και οι κατά τ' άλλα σοβαροί Καστοριανοί, και εννοώ πολλούς από δω μέσα, κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο και το παίζουν ήρωες της μπλογκοσφαίρας, οι γνήσιοι τζάμπα μάγκες, οι τεμέκ καθαρόαιμοι πατριώτες και γνώστες παντός του επιστητού

    πάντα με αγάπη
    γνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος3/9/13

    @γνώστης

    Μετά από τόσα που σούρνεις και στους σχολιαστές, αυτό δεν είναι αγάπη, είναι δίκοπο μαχαίρι!

    Φιλικά
    (όσο μπορώ ώρες-ώρες)
    αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος7/9/13

    Ουφ! Πέρασε κι η κιτς Αλεξιάδα!
    Άντε τώρα καλά κρασά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Επώνυμος14/9/13

    Κύριε Μπαϊρακτάρη
    στο φύλλο 706 της "ΟΔΟΥ", σελ. 16, τρίτη στήλη, επισημαίνετε ότι η Αντιδήμαρχος διέψευσε αυτήν την φημολογία, δηλαδή σχετικά με την προβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου (εννοείται και της "Αλεξιάδας") από ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι και την αμοιβή που εγκρίθηκε με αυτόν τον σκοπό.

    Συγγνώμη κιόλας, γνωρίζετε την εκτίμησή μου, αλλά θέλω να ρωτήσω πώς έγινε αυτή η διάψευση. Γιατί δεν την έκανε δημόσια η κυρία Αντιδήμαρχος όπως οφείλει;
    Οι Σχολιαστές ως επί το πλείστον δεν "φημολογούν" και εσείς έχετε αποδείξει ότι ελέγχετε προηγουμένως τα σχόλια.
    Σε αυτήν την περίπτωση όμως μάλλον δεν είχατε υπόψιν τα στοιχεία που μας οδήγησαν σε αυτά τα σχόλια. Για του λόγου το ασφαλές :

    http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B4%CE%9C%CE%9F%CE%9A4%CE%A1-978

    Γι' αυτό καλά θα κάνουν όλοι και όλες που επιτελούν δημόσιο λειτούργημα να κρατούν την θέση τους σεβόμενοι και τις αντιρρήσεις των (συμ)πολιτών.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δεν το διέψευσε η ΟΔΟΣ, η κ. Ειρήνη Γεωργοσοπούλου Μισκία το διέψευσε. Αν και η «Διαύγεια» άλλα αναφέρει, όπως φαίνεται από αυτά τα στοιχεία που κοινοποιήσατε, για τα οποία η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Επώνυμος14/9/13

    Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας!
    Σαφέστατα δεν προσάπτω στην "ΟΔΟ" τίποτε σχετικά, αλλά κατανοώ και από τη διατύπωση στην Εφημερίδα ποιος έκανε την διάψευση.
    Με ενόχλησε όμως το γεγονός ότι η Αντιδήμαρχος δεν επέλεξε τον σωστό τρόπο, με μια δημόσια ξεκάθαρη απάντηση, για να αναιρέσει τυχόν παρερμηνείες.
    Άρα, δεν πρόκειται για παρεξήγηση ή "φημολογία".
    Επαναλαμβάνω ότι δεν ψέγω την "ΟΔΟ", στης οποίας τον Διάλογο συμμετέχω με συναίσθηση ευθύνης, όπως βέβαια πολλοί και πολλές στην Καστοριά και σε άλλα μέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος14/9/13

    Καλα΄λες επώνυμε!
    Ειματσε πολλοί αλλά είμαστε σκόρπιοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πού ζούμε;14/9/13

    Ποιος λέει την αλήθεια τελικά, η "Διαύγεια", ή η κυρία Μισκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο Λευτέρης ο ξεφτέρης14/9/13

    @Πού ζούμε;

    Εδώ που ζούμε... θέλει και ρώτημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος21/9/13

    Ζούμε σε Ευρωπαϊκή πόλη;
    Τότε πώς είναι δυνατόν να θεωρείται πολιτιστική εκδήλωση-φεστιβάλ, αγρυπνία τοπικού Δεσπότη; Παιδάκια που παίζουν σκάκι στην Ομόνοια, ξεναγήσεις σε εκκλησίες κλπ κλπ… ων ουκ έστι αριθμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος22/9/13

    Ζούμε σε Ευρωπαϊκή πόλη;
    Τότε πώς είναι δυνατόν να θεωρείται πολιτιστική εκδήλωση-φεστιβάλ, αγρυπνία τοπικού Δεσπότη; Παιδάκια που παίζουν σκάκι στην Ομόνοια, ξεναγήσεις σε εκκλησίες κλπ κλπ… ων ουκ έστι αριθμός;

    Πέστα χρυσόστομε, θα μας κάνουν να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε!
    Όχι, δεν ζούμε σίγουρα σε ευρωπαϊκή πόλη, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία και όποιος πει το αντίθετο ζει στον κόσμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ