19.3.14

ΟΔΟΣ: Διευρύνεται ο πυρήνας των φίλων



ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ -για κάθε αντίστοιχο συγκριτικό δεδομένο- αίθουσα του ΤΕΙ Καστοριάς, παρουσιάστηκε το π. Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 το βράδυ, μαγνητοσκοπημένη τελικά, και όχι απ’ ευθείας από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί να μεταδοθεί την 9η Νοεμβρίου, η παράσταση της όπερας «Tosca» του G. Puccini (φωτογραφία).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ότι η ματαίωση της απ’ ευθείας αναμετάδοσης (και η αμέσως προηγούμενη της 26ης Οκτωβρίου) στάθηκαν αφορμές για διαμαρτυρίες πολλών δεκάδων συμπολιτών. Η αρμόδια αντιδημαρχία, σε εξηγήσεις που παρέσχε, διευκρίνισε ότι η ματαίωση της 26ης Οκτωβρίου… οφείλεται σε παραίνεση του ομίλου Antenna, ενώ η δεύτερη κατά σειρά και συνεχόμενη, ανήκει στην ευθύνη του Δήμου Καστοριάς, αφού είχε προγραμματισθεί άλλη εκδήλωση.

ΩΣΤΟΣΟ κατά το π. Σάββατο, η αντιδήμαρχος Καστοριάς είχε την ευθιξία και την πολιτική τόλμη, εκ μέρους του Δήμου Καστοριάς, να ζητήσει προφορικά, αλλά και με ένα ποτήρι κρασί, συγνώμη από τους θεατές για το γεγονός της ματαίωσης (αναβολής).

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ άφησε πολύ ικανοποιημένους τους θεατές (εκτιμάται περίπου 150 άτομα) και ιδιαίτερα όσους έσπευσαν αν και δεν είχαν ιδιαίτερη εξοικείωση με το λυρικό θέατρο. Τα σχόλια που ακούστηκαν, αφορούσαν δευτερεύοντα ζητήματα όπως την περιορισμένη προβολή (φωτογραφίες – δελτίο τύπου) και κάποια παραλειπόμενα, ιδίως δε την αισθητή έλλειψη θέρμανσης στον χώρο, γεγονός που προκάλεσε ορισμένα παράπονα, για την απόφαση της διοργάνωσης να προσφέρει το θέαμα σε κρύα αίθουσα, την στιγμή που οι θεατές καταβάλλουν αντίτιμο (εισιτήριο), και από την στιγμή που ο Δήμος Καστοριάς, σε άλλες, δωρεάν εκδηλώσεις, στις οποίες δεν καταβάλλεται εισιτήριο, φροντίζει να υπάρχει κατάλληλη θερμοκρασία στον χώρο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα, το συμπέρασμα είναι ότι άρχισε δειλά-δειλά να συσπειρώνεται και διευρύνεται ένας πραγματικός πυρήνας φίλων του λυρικού θεάτρου, στην πόλη της Καστοριάς.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Νοεμβρίου 2013, αρ. φύλλου 716

Σχετικές αναρτήσεις:



4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/3/14

    EΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ...ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ! ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΠΗΓΑΝ ΟΙ "ΜΕΓΑΛΟΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/3/14

    @1
    Είναι κι αυτό μια άποψη, με βάση αυτά που μας έχουν "βομβαρδίσει". Να σε ρωτήσω όμως. Τί είναι οι δορυφόροι; Παντοδύναμοι; Πάνω από τον Θεό τον ίδιον ;;;
    Και μην αρχίσεις τώρα τα "ναι, αλλά...." και "μα, μου..."
    Εκτός κι αν είσαι άπιστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/3/14

    @1
    Ναι, ναι, μεγάλε Έλληνα: Οι κακοί φασίστες, οι Δυτικοί!
    Που μας ψεκάζουν κι' από πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαγγέλης19/3/14

    Πού είσαι; @1......
    Ειδικά της γιαγιάς σου τις συνομιλίες, καλά κάνουν και τις ακούν, μπας και βάλουν μυαλό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ