6.4.15

ΟΔΟΣ: Στον δρόμο για τις προσεχείς εκλογές




ΜΕΤΑΞΥ  των εκδοτών των εφημερίδων της Καστοριάς, σύντομα διέρρευσε η πρωτοφανής είδηση ότι την πραγματική διαχείριση πρόσφατου διαφημιστικού πακέτου του ΟΑΕΔ για προγράμματα απασχόλησης, φαίνεται να έχει αναλάβει η βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου. Παρά το γεγονός ότι τα τυπικά των αναθέσεων διεκπεραιώνονται από ιδιωτικό διαφημιστικό γραφείο.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ που επικοινωνεί τηλεφωνικά με επιλεγμένες τοπικές εφημερίδες, συμφωνώντας –και μάλιστα σε μάλλον πολύ χαμηλή τιμή– την καταχώρηση! Τόσο πολύ θέλει να μοιάζει να έχει πάρει πάνω της το κοινό καλό. Τώρα και manager του ΟΑΕΔ λοιπόν.

ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό. Αν και δεν είναι σίγουρο που ακριβώς σταματάει η πτώση, το συμβάν εκθέτει προπαντός την κυβερνητική Νέα Δημοκρατία όπως και το συγκυβερνών ΠαΣοΚ.

Η ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΗ αυτή πρακτική είναι απλώς αδιανόητη για μια δημοκρατική χώρα. Καταφέρνει βαρύ πλήγμα στην ανεξαρτησία του Τύπου. Συνεπώς και την ελευθεροτυπία, σφυρηλατώντας σχέσεις εξάρτησης, ενδεχομένως αμοιβαίας.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι η ΟΔΟΣ δεν περιλαμβάνεται στις εκλεκτές επιλογές της, και η εξαίρεση προφανώς οφείλεται στο ότι η εφημερίδα, ασκεί πολιτική κριτική χωρίς διακρίσεις.. Και μάλιστα την ελάχιστη δυνατή, τόσο στην ίδια όσο και στην κυβέρνηση, εξ αιτίας των αντικειμενικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η ΟΔΟΣ προχώρησε σε ενέργειες, αναφέροντας το επικίνδυνο συμβάν στον ΟΑΕΔ - που δήλωσε άγνοια, στην κυβέρνηση,. το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Για την ώρα δεν υπάρχουν αντιδράσεις.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, δίνει αφορμή στον έτερο βουλευτή, και συγκεκριμένα τον κ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο του ΣυΡιζΑ να υποβάλλει σχετική επερώτηση στον αρμόδιο υπουργό στην Βουλή, για τα νέα όχι πρωτόγνωρα, αλλά μάλλον πρωτόγονα δημοκρατικά ήθη που βιώνει η Καστοριά, στον δρόμο για τις προσεχείς εκλογές.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Νοεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 764


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ