5.9.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν




Κύριε Μπαϊρακτάρη,

Εκτιμούσα πάντοτε την αρθρογραφία του συνεργάτη σας κου Θρασύβουλου Παπαστρατή, για την αντικειμενικότητα και την δικαιοσύνη με την οποία τοποθετείτο σε διάφορα θέματα με τα οποία καταπιανόταν και δημοσιεύοντο στην αξιολογότατη εφημερίδα σας.
Δυστυχώς από τα δύο τελευταία άρθρα του που δημοσιεύσατε «Έγκλημα και τιμωρία» και «Οικουμενική μακράν της οικουμενικής», δεν κατανέμει δίκαια και αντικειμενικά τις ευθύνες των πολιτικών σχηματισμών που κυβέρνησαν ή που απλώς εκλέχτηκαν στην μεταπολεμική Ελλάδα. Επί πλέον μας προτρέπει υπογείως με δυο συνεχόμενα άρθρα του, σε μία εβδομάδα, να εγκαταλείψουμε την θέση που έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να βαδίσουμε ξυπόλυτοι στα αγκάθια για χάρη της αριστεράς.

Σαν τέκνο της Καστοριάς που γεννήθηκα, γαλουχήθηκα και βίωσα τα περισσότερα χρόνια μου σ' αυτήν δημότης πάντοτε της Καστοριάς, με υποχρεώνει να του γνωρίσω μερικά πράγματα που πιθανόν αγνοεί για την Καστοριά.

Ο λαός του νομού Καστοριάς ήταν πάντοτε φιλήσυχος και δημοκρατικός και εξίσου περίπου ανήκε στον φιλελεύθερο και τον συντηρητικό χώρο. Στα χρόνια της κατοχής και του πολέμου κατά των ενόπλων κομμουνιστών και των σλάβων συμμάχων των, υπέστη τα πάνδεινα και ως εκ τούτου αυξήθηκε ο αριθμός των συντηρητικών, αλλά στο σύνολο του ο πληθυσμός παρέμεινε δημοκρατικός, προοδευτικός και πάντοτε φύλακας των συνόρων της Ελλάδος. Ως προς τα κόμματα που κυβέρνησαν ή απλώς εκλέχτηκαν στην μεταπολεμική Ελλάδα, οι πολίτες της Καστοριάς έχουν σαφή εικόνα.


Από τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα μας, ασφαλώς όλα βαρύνονται για τα λάθη και αστοχίες. Ασφαλώς ακόμη κάποιοι άνθρωποι των κομμάτων αυτών βαρύνονται με αποδεδειγμένα άνομες πράξεις και καταχρήσεις. Σίγουρα όμως κανένα από αυτά, δεν βαρύνεται με εγκληματικές πράξεις εις βάρος της ανθρωπότητας της πατρίδος μας, όπως βαρύνεται ένα κόμμα της αριστεράς που σήμερα παρουσιάζεται με δύο προσωπεία. Το ένα από αυτά που φέρει το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ» και συνιστά έκφραση δώδεκα αποκομμάτων της αριστεράς, με διαφορετικές απόψεις και στόχους, μας υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια και μας προτρέπει να ποδοπατήσουμε τις υπογραφές και τις υποχρεώσεις μας έναντι της Ευρώπης, η οποία και αποτελεί μοναδικό μας στήριγμα.

Ελπίζω οι συμπατριώτες μας να σκεφθούν ψύχραιμα και λογικά ώστε να ξαναγεννηθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας και της Πατρίδος μας.

Η θέση μας και το συμφέρον της πατρίδος μας είναι μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο Ευρώ. Για να παραμείνουμε όμως και να ανήκουμε στην Ευρώπη των πολιτισμένων λαών, πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τον λόγο μας και την υπογραφή μας, που αντιπροσωπεύουν την αξιοπρέπεια και την τιμή κάθε πολιτισμένου ανθρώπου.
Φιλικά
Ο συνδρομητής σας
Κ.Κ.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Ιουνίου 2012, αρ. φύλλου 645


Σχετικά κείμενα:

1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ