31.1.13

ΟΔΟΣ: Πολυμελής αντιπροσωπεία



Πολυμελής αντιπροσωπεία του δήμου Καστοριάς (σε συνέχεια της επίσκεψης του υφυπουργού στο ομοσ. υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Φούχτελ και του ελληνογερμανικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε προ μηνών στην ΕΔηΚα με τίτλο «Αειφόρος Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Ελλάδα») επισκέφθηκε την Κωνσταντία της Γερμανίας με σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας, στο πλαίσιο της  συνεργασίας μεταξύ των τοπικών αυτοδιοικήσεων Ελλάδας-Γερμανίας με αντικείμενο την εξυγίανση της λίμνης Καστοριάς, των βιολογικών καλλιεργειών και την ανάπτυξη του οικοτουρισμού. Η οργάνωση του ταξιδιού έγινε από το γερμανικό Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung.

Η αντιπροσωπεία του δήμου Καστοριάς αποτελείτο από τον δήμαρχο Καστοριάς  Ε.Χατζησυμεωνίδη, την αντιδήμαρχο Ε. Γεωργοσοπούλου-Μισκία, τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών Α. Μόκκα, τους υπάλληλους του δήμου Σ. Γαργάλα & Π. Κοκκαλένιου, τον διευθυντή ΚΕΠ Θ. Μαρδίρη, τον πρόεδρο τοπικού συμβουλίου Κ. Καραταγλίδη, το πρόεδρο της επιτροπής Λίμνης Δ.Τσομπάνο, τους ιχθυολόγους Ά. Λάτσιου & Ν. Μαντζαφλέρη, την καθηγήτρια του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ι. Κάγκαλου και τον βιοκαλλιεργητή Σ. Λιούζα.

«Όλα όσα υλοποιήθηκαν στην Γερμανία για την εξυγίανση της λίμνης της Κωνσταντίας, θεωρώ πως σαφέστατα μπορούν να γίνουν και στην Καστοριά» δήλωσε ο δήμαρχος Καστοριάς σε συνέντευξη που παραχώρησε προς τα τοπικά ΜΜΕ και πρόσθεσε «Ένα συμπέρασμα που αποκόμισα είναι ότι δεν πρέπει να πέφτει σταγόνα αστικών λημμάτων μέσα στην λίμνη, καθώς και να μην διοχετεύονται λιπάσματα και φυτοφάρμακα από τις καλλιέργειες... Πρέπει να δράσουμε συλλογικά, και η Περιφέρεια, και η κρατική μηχανή και η τοπική αυτοδιοίκηση… Επιπλέον έχω δώσει εντολή και στην ΔΕΥΑΚ να ψάξει να βρει τις κατοικίες και τα καταστήματα που δεν είναι συνδεδεμένα με την αποχέτευση και τον βιολογικό καθαρισμό». 

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/1/13

    Έχουν όμως κόσμια συμπεριφορά οι δικοί μας.
    Αντίθετα, κοιτάτε πόσο προχωρημένοι είναι πλέον στη Βουλή.
    http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4785483

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/1/13

    Κόσμια συμπεριφορά με το αβγό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/1/13

    @ Ανώνυμος 2
    Ποιο αβγό; Του Κολόμβου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/1/13

    Όχι, της Ειρήνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/1/13

    Ξέρεις καμία κλώσσα με αυτό το όνομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/1/13

    Φρεσκούδια φαίνονται όλοι τους! Φτου να μην τους ματιάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ