27.4.11

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΙΑΟΥ: Οι σύγχρονοι ήρωες

Νοσηλεύτηκα πρόσφατα στο καινούργιο νοσοκομείο των αδελφών Παπαγεωργίου και αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια της ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη μου, στους σημερινούς ήρωες της κοινωνίας μας. Και μάλιστα σε μία εποχή, που έχει επικρατήσει παγκόσμια, το «money-money» για τον εαυτό μας και μόνο. Με τις ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως των αδελφών Παπαγεωργίου.

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου που κτίστηκε στην ΒΔ πλευρά της Θεσσαλονίκης, είναι ένα σύγχρονο κτηριακό συγκρότημα, άριστα σχεδιασμένο, λειτουργικό, άνετο για τους ασθενείς και επανδρωμένο με άριστο επιστημονικό προσωπικό και καλά εκπαιδευμένο νοσηλευτικό, το οποίο προσφέρει τις επιστημονικές γνώσεις στο πνεύμα της προσφοράς των κτητόρων του. Προς το πάσχοντα συνάνθρωπό τους, ο οποίος έχει ανάγκη όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχική, να βρεθεί σε ένα περιβάλλον που αποπνέει από παντού προσφορά, ευγένεια, αγάπη, καλοσύνη. Έννοιες που στην σημερινή κοινωνία μας σπανίζουν.
Η ιστορία των αδελφών Παπαγεωργίου είναι γνωστή, και ότι ξεκίνησαν από την Σιάτιστα και επέτυχαν σε όλους τους τομείς, σχεδίου επεξεργασίας και εμπορίας της γούνας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Το αξιοζήλευτο είναι ότι η μεγάλη επιτυχία στους επαγγελματικούς τομείς και τα πλούτη που έφεραν οι επιτυχίες αυτές, είναι ότι δεν ξέχασαν τον πάσχοντα Έλληνα και προσέφεραν αυτό το έργο ψυχής στην πάσχουσα σημερινή κοινωνία. Εύχομαι ολόψυχα υγεία και μακροζωΐα στους αδελφούς Παπαγεωργίου και σε όσους τους συμπαραστάθηκαν στην υλοποίηση του μεγάλου τούτου ευεργετήματος.




Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ