17.10.16

Mozart: Don Giovanni

ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 στις 19:55

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ “ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ”
«THE MET: LIVE IN HD»

«NTON TZOBANNI»
του Wolfgang Amadeus Mozart

Μετά την εκπληκτική πρεμιέρα του «Τριστάνου και Ιζόλδης» του Wagner που μάγεψε το καστοριανό κοινό με τις εξαίσιες ερμηνείες και την υψηλή συναισθηματική μουσική δύναμη -που χάρη στον Simon Rattle αναδείχθηκε η τρομακτική αγωνία του ανεκπλήρωτου πόθου, η λαχτάρα για τον θάνατο και τέλος η κάθαρση, εξαίσιες στιγμές μουσικού ρίγους που διαπερνούσε συνεχώς το κοινό καθ’ όλη την διάρκεια του βαγκνερικού δράματος, ακολουθεί η δεύτερη απευθείας αναμετάδοση από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, του μουσικού αριστουργήματος του Wolfgang Amadeus Mozart «Ντον Τζοβάννι». Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 στο ΤΕΙ Καστοριάς στις 19:55.

Ο Simon Keenlyside κάνει το ντεμπούτο του σε αυτόν τον ρόλο στη MΕΤ ως ο αμετανόητος γόης και σε αυτήν τη σκηνοθεσία του μουσικού αριστουργήματος του Mozart από τον βραβευμένο με Tony Award Michael Grandage. Ο πρώτος διευθυντής ορχήστρας της MΕΤ Fabio Luisi διευθύνει μια διανομή που περιλαμβάνει τη Hibla Gerzmava ως Ντόννα Άννα, τη Malin Byström ως Ντόννα Ελβίρα, τη Serena Malfi ως Ζερλίνα, τον Adam Plachetka ως Λεπορέλο, τον Matthew Rose ως Μαζέτο, τον Kwangchul Youn ως Διοικητή και τον Rolando Villazón στο ντεμπούτο του στη Live in HD ως Ντον Οττάβιο.

Η ίδια παραγωγή μεταδόθηκε “Live in HD” στις 29 Οκτωβρίου 2011 (η Καστοριά δεν είχε ενταχθεί ακόμη στο πρόγραμμα των αναμεταδόσεων) υπό την διεύθυνση του James Levine με τον Mariusz Kwiecien στο ομώνυμο ρόλο.


"Là ci darem la mano" 
Simon Keenlyside (Giovanni) and Serena Malfi (Zerlina)

Η παράσταση θα μεταδοθεί με ελληνικούς υπότιτλους, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς», η οποία στο διάλειμμα θα προσφέρει δωρεάν εδέσματα και κρασί.
Τιμές εισιτηρίων:
• 15,00 € κανονικό εισιτήριο.
• 10,00 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.
• 7,5 € το άτομο (15,00 € για δύο άτομα) με το κουπόνι «1+1 της ΟΔΟΥ», του φύλλου 856, που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, ισχύει για 20 διπλά εισιτήρια και είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου στη εφημερίδα (ΟΔΟΣ, Μητροπόλεως 4, β’ όροφος, τηλ. 2467029638, e-mail: odos-kst@otenet.gr) η οποία θα καταρτίσει ονομαστικό εκπτωτικό κατάλογο.



"Madamina, il catalogo è questo" 
Adam Plachetka (Leporello)

Οι παραστάσεις από την ΜΕΤ μεταδίδονται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες, σε 70 χώρες παγκοσμίως. Από το ξεκίνημά του, τον Δεκέμβριο του 2006, έχει προβάλει ένα ευρύτατο φάσμα από κλασικά αριστουργήματα στη μεγάλη οθόνη, παρουσιάζοντας 100 απευθείας μεταδόσεις τις οποίες παρακολούθησαν περισσότερα από 19 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς» Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) τηλ. 2467022292.


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ