12.8.16

O οίκος Giorgio Armani καταργεί τη χρήση γούνας

O οίκος Giorgio Armani, ένας από τους δημοφιλέστερους και μεγαλύτερους σε πωλήσεις παγκοσμίως, αλλάζει στρατόπεδο στη μεγάλη διαμάχη των ακτιβιστών και των σχεδιαστών, ανακοινώνοντας πως καταργεί τελείως τη χρήση γούνας από τις συλλογές του.
Με ένα λιτό δελτίο τύπου ο οίκος ανακοίνωσε πως δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά φυσική γούνα στις κολεξιόν του και η αρχή θα γίνει από το ερχόμενο Φθινόπωρο.
Ο ίδιος ο διάσημος ιταλός σχεδιαστής Giorgio Armani δεσμεύτηκε πως δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά γούνα στις δημιουργίες του και δήλωσε ότι πιστεύει πως η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει δώσει πια τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να δημιουργούν μία τεράστια ποικιλία υλικών για τις κολεξιόν τους και πως «δεν χρειάζεται πλέον να καταφεύγουν σε βάναυσες πρακτικές εις βάρος των ζώων για να βρουν πρώτες ύλες».
Τώρα, πολλοί εκτιμούν πως και άλλοι διάσημοι σχεδιαστές και οίκοι μόδας θα μιμηθούν το παράδειγμα του Armani, ενώ οι φιλοζωϊκές οργανώσεις έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους για την ανακοίνωση.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Απριλίου 2016, αρ. φύλλου 830.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ