11.8.16

Βιβλίο


ΜΑΡΘΑ ΤΟΚΑΤΛΙΔΟΥ
Τα καλά της τα παπούτσια
Περίπλους, 2013, periplous.gr σελ. 196
ISBN 978-960-438-145-6

Πώς ζούσαν τα παιδιά των μεταναστών που έμειναν πίσω στην Ελλάδα μακριά από τους γονείς τους;
Πώς αναπλήρωναν(;) όλα εκείνα τα συναισθήματα που είχαν ανάγκη να νιώσουν από τη μητέρα και τον πατέρα τους;
Ένα μικρό κορίτσι που μεγαλώνει σ' ένα ορεινό χωριό της Καστοριάς χωρίς τους γονείς της, οι οποίοι είχαν ξενιτευτεί στη Γερμανία τη δεκαετία του '60 για ένα καλύτερο αύριο, περιγράφει το πόσο κοντά βρίσκονται η στέρηση, η αγωνία, η λύπη η ευθύνη και το κλάμα, με τον ενθουσιασμό, την αναμελιά, τη χαρά και το γέλιο για αυτά τα παιδιά.
Συνήθως γίνονται έρευνες για τη ζωή των παιδιών που ζούνε με τους γονείς τους σε ξένες χώρες. Η συγγραφέας εδώ γυρνά στα δικά της βιώματα και αισθάνεται την ανάγκη να γράψει για το αντίθετο.

Η Μάρθα Σαββοπούλου-Τοκατλίδου γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1954 στο Μελάνθιο Καστοριάς. Έχει αποφοιτήσει από το Λύκειο Καστοριάς. Αγαπάει τα βιβλία, τον κινηματογράφο και τη μουσική. Ασχολείται πολλά χρόνια με το ραδιόφωνο. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Σαββόπουλο και έχει δυο γιους. Ζει και εργάζεται στην Καστοριά. Η συλλογή διηγημάτων της με τίτλο «Τα καλά της τα παπούτσια» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Απριλίου 2016, αρ. φύλλου 830.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ