16.8.16

«Νίκος Δραγούμης ο ζωγράφος 1874-1933»



Φωτογραφικό στιγμιότυπο με την κ. Σάσα Νάτσινα (ένθερμη υποστηρίκτρια και χορηγός των «Δραγουμείων» Βαγατσικού), την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης «Νίκος Δραγούμης ο ζωγράφος 1874-1933», που πραγματοποιήθηκαν στο αρχοντικό Βέργου στις 9 Απριλίου 2016. 
 [φωτογραφία: Ελ.Μπλιάγκα]

* * * 
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Νίκος Δραγούμης ο ζωγράφος 1874-1933», πραγματοποιήθηκαν το περασμένο  Σάββατο στο αρχοντικό Βέργου παρουσία του ανηψιού του καλλιτέχνη κ. Μάρκου Δραγούμη, του διευθυντή του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης κ. Διονυσίου Καψάλη, του κ. Νικόλαου Παϊσίου, ερευνητή του έργου του Νίκο Δραγούμη, του δημάρχου Καστοριάς κ. Α. Αγγελή, του δημάρχου Άργους Ορεστικού κ. Π. Κεπαπτσόγλου, του αντιδημάρχου Καστοριάς κ. Λ. Παπαδημητρίου, της βουλευτή Καστοριάς κ. Μ.Αντωνίου του τ. βουλευτή κ. Ζήση Τζηκαλάγια και πλήθος κόσμου. Περίπου 150 από τα  μοναδικά έργα του Νίκου Δραγούμη, θα εκτίθενται μέχρι τις 15 Μαΐου στο αρχοντικό Βέργου, ενώ παράλληλα θα προβάλλεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ισογείου το θεματικό για τον καλλιτέχνη ντοκυμανταίρ της Κλεώνης Φλέσσα “Νίκος Δραγούμης, ένας ζωγράφος στη σκιά της ιστορίας”.  Η έκθεση επίσης συνοδεύεται από κατάλογο με τίτλο “Νίκος Δραγούμης, ο ζωγράφος 1874-1933” με κείμενα των Μάρκου Φ. Δραγούμη, Φίλιππου Στ. Δραγούμη και Νίκου Π. Παϊσίου, καθώς και με εικονογραφημένο χρονολόγιο και μαρτυρίες για τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ