9.4.16

Μελέτη αποτύπωσης του Κουρσούμ τζαμί στα πλαίσια συνεργασίας του Δήμου Καστοριάς | ΑΠΘ | Europa Nostra 2015.

www.kastoriacity/ΔΠΜΣ/EUROPA NOSTRA 2015.gr

Ξεκινά η συνεργασία του Δήμου Καστοριάς με το διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Προστασία Συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων πολιτισμού» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την μελέτη αποκατάστασης μνημείων της Καστοριάς.
-Ο δήμαρχος Καστοριάς και η αντιδημαρχία Πολιτισμού, είχαν δεχθεί τον περασμένο Ιούνιο ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών και καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ύστερα από διεργασίες και συζητήσεις με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, επισκέφθηκαν μνημεία της Καστοριάς με πολιτιστικό ενδιαφέρον για να πραγματοποιήσουν μελέτη αποκατάστασης στο πλαίσιο των διπλωματικών τους εργασιών. Ο σκοπός της επίσκεψης του καλοκαιριού ήταν η δια ζώσης διαπίστωση των καθηγητών και των φοιτητών της κατάστασης διατηρητέων κτηρίων για τα οποία υπάρχει προοπτική να γίνουν μελέτες οι οποίες θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση τους. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τους δύο πυρήνες της Europa Nostra για αποκατάστασή τους (δηλαδή το Ντολτσό και το Απόζαρι), και στην συνέχεια το κουρσούμ τζαμί και τον μενδρεσέ Χασάν Κατή (Αχμέτ Πασά). 
Με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2015-16 αποφασίσθηκε τελικά να ξεκινήσουν την μελέτη αποκατάστασης του κουρσούμ τζαμί της Καστοριάς, η οποία θα γίνει από πολιτικό μηχανικό και αρχιτέκτονα μηχανικό υπό την εποπτεία καθηγητών τους, κάτι που ενισχύει το τελικό αποτέλεσμα της όλης μελέτης. Εντός των επόμενων ημερών οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους επίσκεψη για επί τόπου έναρξη της εργασίας τους.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17 Δεκεμβρίου 2015, αρ. φύλλου 816.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ