14.4.16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 14.4.2016 | 831

«Τι άραγε συμβαίνει στην Καστοριά»;


«Ή μου δίνεις τόσα, ή γράφω για σένα ότι…» αυτή είναι η μόνιμη ευθεία ή υπαινικτική επωδός. Το παρασύνθημα της ανάρμοστης συναλλαγής, είτε με ακριβώς αυτά τα λόγια, είτε με παραπλήσια. Είναι άπειρα τα περιστατικά που αναφέρονται μόνο στην Καστοριά, και συνήθως αφορούν τους ίδιους και τους ίδιους «παράγοντες» της ενημέρωσης. Μερικούς πασίγνωστους, και άλλους λιγότερο γνωστούς –οι δεύτεροι καμουφλάρονται πίσω από blogs.

Διαβάστε επίσης:

ΣΩΤΗΡΗ ΡΑΠΤΗ:
«Μαθιουδάκης»: μνημεία ή δουλειές;
Η απόφαση του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας που σφράγισε τη διάσωση του μνημείου, είναι μία μεγάλη νίκη της πόλης και των ενεργών πολιτών της. 

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΟΡ. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ:
Από την Ορεστίδα στο Μπίρκενάου…
Η διαχρονική πορεία των Εβραίων της Καστοριάς 
Ήδη όμως από το 10ο αιώνα μαρτυρείται πλέον με ατράνταχτα ιστορικά γραπτά τεκμήρια η εγκατάσταση ελληνόφωνων Εβραίων εμπόρων στην Καστοριά, που γρήγορα σχημάτισαν μια πρώτη οργανωμένη ρωμανιωτική κοινότητα.

Αγαπητή ΟΔΟΣ
Όχι, όχι δεν σου γράφω ανήσυχος για τον λόγο και σκοπό ή και την σημειολογία (του τι να σήμαινε άραγε) η επίσκεψη στην Καστοριά τις περασμένες ημέρες του περίφημου Εφραίμ του Βατοπεδινού. Το ρητορικό ερώτημα, «τι γύρευε η αλεπού στην αγορά» δεν έχει καμιά θέση στο συγκεκριμένο θέμα. 

Λόγος & Αντίλογος
Γεωργίας Ζεμπιλιάδου:
Όταν ο περιφερειάρχης κ. Θ. Καρυπίδης παραδεχόταν πως η δωρεά των 2.000 ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς είχε κατατεθεί στον προσωπικό του λογαριασμό, επικαλούνταν τη διαφάνεια. 

Λόγος & Αντίλογος
Αναγνώστη:
Δυστυχώς καμιά συζήτηση δεν έγινε γι’ αυτό το καυτό θέμα που καίει όλους τους πολίτες του νομού μας.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ: 
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

Gaetano Donizetti: Roberto Devereux
Η ιστορία λαμβάνει χώρα στην Αγγλία το 1559, όταν ένας από τους επικεφαλής του ναυτικού, ο Ρόμπερτ Ντεβερέ, 2ος κόμης του Έσσεξ και αγαπημένος της βασίλισσας...

Βιβλίο:
Κορέστεια: τα χωριά της λήθης
Το βιβλίο αυτό συνθέτει και καθιστά άμεσα προσιτή τη διάσπαρτη και ποικίλη ιστορική «ύλη» που έχει αποκαλυφθεί για τις κοινότητες των Κορεστείων νομού Καστοριάς και Φλώρινας.

Κοσμά Ρεκάρη:
Αναμνήσεις Νεστορίου:

-«Κατάθεση δωρεάς της Τράπεζας Πειραιώς προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε προσωπικό λογαριασμό του Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη»

-Η «ενημέρωση» της Προόδου

-Κουπόνι 1+1 της ΟΔΟΥ για την όπερα του Σαββάτου.

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 14.4.2016 | 831


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/4/16

    Σε αυτό το φύλλο το ΑΓΑΠΗΤΗ ΟΔΟΣ ήταν σπαρταριστό!!! Ήθελα νάξερα αυτόν που τόγραψε... ευφυέστατος ο άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάλλιο αργά παρά ποτέ17/4/16

    Εμένα μου έκανε εντύπωση το κείμενο του Σωτήρη Ράπτη, όχι μόνο για το περιεχόμενο, αλλά και για το γεγονός ότι ένας συμπατριώτης μας που σταδιοδρομεί στο εξωτερικό συνεχίζει να νιάζεται και μάλιστα χωρίς να διαφημίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.Χ.17/4/16

    Και αυτό το φύλλο της ΟΔΟΥ είναι πολύ δυνατό! Τα δημοσιεύματα ένα κι ένα. Ξεχώρισα το πρωτοσέλιδο, την ομιλία του κ. Παπαστρατή και το κείμενο του κ. Ράπτη.
    Τη φωτογραφία του κ. Ρεκάρη δεν κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ