18.4.16

ΠΡΟΣΩΠΑ 2015: Μαρία Αντωνίου [8]


ΟΔΟΣ Πρόσωπα 2015 | 7.1.2016 | 818

σαφής αμφισβήτηση  

για την ανταπόκρισή της [-] 



ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ εντατική και διαρκής εσωκομματική κριτική όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά και σαφής αμφισβήτηση για την ανταπόκρισή της στα καθήκοντά της απέναντι στις ανάγκες της Καστοριάς. Ωστόσο

ΩΣΤΟΣΟ και παρά το γεγονός ότι η ίδια βρέθηκε στο έδρανο του κυβερνητικού βουλευτή σε μια εποχή της κάποτε αδιανόητης συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠαΣοΚ (και ως ένα σημείο και ΔημΑρ). Αλλά και παρά το γεγονός ότι έτυχε, πέτυχε ή απέτυχε να είναι σε θέση ευθύνης, κατά τα δύσκολα έτη 2012-2014 στην διάρκεια των οποίων η  Καστοριά έχασε όλα τα βασικά και μοναδικά «προνόμια» της, έχασε τον Στρατό, έχασε τις περισσότερες Σχολές, υποβαθμίστηκε -ή καλύτερα αναβαθμίστηκε σε όλα τα επίπεδα της κυβερνητικής αδιαφορίας, και η ίδια έγινε μέρος ενός κάπως ανάρμοστου καρναβαλίστικου show.

ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι χάθηκε η Αρχιτεκτονική Σχολή από ενέργειες ανάρμοστες που πάντως δεν έχουν να κάνουν μόνο με την επάρκεια της ίδιας.

ΔΗΛΑΔΗ αν και υπήρχαν πολλοί λόγοι να χάσει τις εκλογές του π. Ιανουαρίου, η κυρία Αντωνίου, πέτυχε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό: Επανεκλέχθηκε βουλευτής Καστοριάς, με την Νέα Δημοκρατία, για 2η τότε συνεχή θητεία και μάλιστα αυτή την φορά από τα έδρανα της βουλευτή κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΕΙΣΗΛΘΕ έτσι στην εποχή του ευκταίου για κάθε βουλευτή «και τώρα θα κάθεσαι», αφού αυτό είναι το ιδανικό για κάθε εκπρόσωπο στο εθνικό κοινοβούλιο όταν δεν κομίζει τις ευθύνες και το πολιτικό κόστος του κυβερνητικού βουλευτή.

ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ  έφθαναν όλα αυτά, ακολούθησε το δημοψήφισμα στο οποίο, ακόμη και στην Καστοριά που είναι το «κάστρο» της Νέας Δημοκρατίας και των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών σχηματισμών, η ίδια απέτυχε την συσπείρωση υπέρ του «Ναι», καθώς και εδώ επικράτησε το «Όχι».

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ακολούθησε η θετική της ψήφος στις υποχρεώσεις που αναλάμβανε η συγκυβέρνηση ΣυΡιζΑ - ΑνΕλ, και η επανεκλογή της ελέω λίστας στις εκλογές του Σεπτεμβρίου για 3η φορά στο βουλευτικό αξίωμα.

ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΚΤΟΤΕ θα αναμενόταν ότι η ίδια, απαλλαγμένη από το άγχος της επανεκλογής, θα κινούνταν πιο άνετα σε πολιτικό επίπεδο, η ενεργός όπως αναφέρεται υποστήριξή της στην υποψηφιότητα (για την ηγεσία της ΝΔ) κ. Ε. Μεϊμαράκη, την κράτησε στο στόχαστρο της εσωκομματικής κριτικής.

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ της ΟΔΟΥ διακρίνονται για τις απαιτήσεις τους στο επίπεδο του δημόσιου λόγου και όσοι την υπέδειξαν ως πρόσωπο του 2015 σχολίασαν το σύνολο ή μέρος μόνο από τα πιο πάνω συναρπαστικά ομολογουμένως γεγονότα στην ζωή της Καστοριάς και τον πολιτικό βίο της κ. Μαρίας Αντωνίου.

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ πάντως σχολίασαν τον αμφιλεγόμενο τρόπο με τον οποίο, ασκώντας το δικαίωμα της βουλευτικής ψήφου, ενέγραψε το στίγμα της Καστοριάς στον πίνακα της ελληνικής ιστορίας. Για τον λόγο ότι προτίμησε να ψηφίσει κατά συνείδηση, όχι όμως για ένα ηθικό ή δευτερεύον ζήτημα.

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ μείζον και αμιγώς πολιτικό ζήτημα αστικών δικαιωμάτων, στην περίπτωση του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ πολιτών χωρίς διάκριση φύλου. Και ενώ δεν νοείται ψήφος συνείδησης σε θέματα ανθρωπίνων και αστικών δικαιωμάτων.

ΕΧΑΣΕ Η ΙΔΙΑ μια μοναδική ευκαιρία να μπορεί να ισχυρισθεί ότι ήταν και αυτή που ως βουλευτής ώθησε, στο παρόν και την πραγματικότητα, την Ελλάδα της παρακμής και των προφητών. Προτίμησε να καταγραφεί σε όσους αρνούνται την εξέλιξη και την αναβάθμιση των αστικών δικαιωμάτων σε πολίτες και φορολογούμενος, χωρίς διακρίσεις. Ψήφισε όπως όλοι στην Χρυσή Αυγή και στο ΚΚΕ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ είναι (σε ένα βαθμό) η υπόθεση αναγνώστη -τηρουμένων των αναλογιών- ότι αν βρισκόταν σε άλλες εποχές θα ψήφιζε σθεναρά «Όχι» και κατά της αποποινικοποίησης της μοιχείας και κατά της μεταρρύθμισης του οικογενειακού δικαίου, και για τον πολιτικό γάμο και για κάθε τολμηρό, εκσυγχρονιστικό μέτρο που συνέβαλε στην πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας.

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ αρκετοί μήνες για να γίνει αντιληπτό αυτό που έλεγε για αυτούς, που κατά την γνώμη της δεν φορούν παντελόνια.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Ιανουαρίου 2016, αρ. φύλλου 818
φωτογραφία: imkastoria.gr


Σχετικά:

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/4/16

    Φυσικά με πλην θα έβγαινε φέτος! Μπορεί κανείς να μας θυμίσει ένα συν; Κι ας το γράψουν το σχόλιο ακόμη κι απ' το γραφείο της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζεπέτο18/4/16

    Κάθε πέρσυ και καλύτερα... Πάντως εμένα δε μου φταίει μόνο η ψήφος για το σύμφωνο συμβίωσης, γιατί θα μπορούσα να το δω και σαν μεμονομένο περιστατικό του πολιτικού βίου της βουλευτίνας. Είναι τόσο πολλά τα άλλα που αθροιστικά βγάζουν τέτοιο σκορ που την υποβιβάζουν στη Δ' Εθνική. Στρατός, Γούνα, Αρχιτεκτονική, Μαθιουδάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 0 σχόλια στη Μαρία;;;;;;;;
    Ε δεν παίζεστε!!!!
    Γράφτε καλέ κατιτίς, ας είναι και γκρίνια, απ' αυτά ζουν οι πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/4/16

    Θα της πήγαινε πάρα πολύ η διαφήμιση: "Χτύπα σαν άνδρας!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/4/16

    Η χειρότερη πολιτικός της Καστοριάς, όλων των εποχών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/4/16

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/4/16

    Στα στασίδια πρώτη! Και μόνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/4/16

    Ένα "-" μόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ