15.3.16

Λόγος & Αντίλογος


Σάββατο 27 Απριλίου 2013: η πρώτη αναμετάδοση της ΜΕΤ στην Καστοριά. H καταπληκτική Natalie Dessay στον ρόλο της Κλεοπάτρας με τον David Bardon (Καίσαρ), στον ''Ιούλιο Καίσαρα'' του G.F. Handel, υπό την διεύθυνση του Harry Bicker και σε σκηνοθεσία David McVicar (φεστιβάλ Glyndebourne 2005).

«Live in HD»



Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Με πραγματική έκπληξη ανέγνωσα το άρθρο του φύλλου 804 της 8ης Οκτωβρίου «ΜΕΤ Πρεμιέρα» σελίδα 14, που αφορά τις αναμεταδόσεις της ΜΕΤ και τις ανόητες, παιδαριώδης, ανακριβείς έως ψευδής αναφορές σε σχέση με τα αίτια της καθυστερημένης ανανέωσης της σύμβασης του ομίλου Αντέννα με το Δήμο Καστοριάς και για να είμαστε ακριβείς με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση "Ορεστειάς" για τη σαιζόν 2015-2016 και την αναφορά στο όνομά μου.

Παρακολουθώντας την εφημερίδα σας χρόνια τώρα ανελλιπώς και γνωρίζοντας την άοκνη προσφορά της στη προώθηση του πολιτισμού αυτής της πόλης, μόνο ως σκοπίμως ψευδή πληροφόρηση -σαφώς εκ μέρους τρίτων προς εσάς- μπορώ να εκλάβω το δημοσίευμα.

Χρονολογικά σας παραθέτω τα γεγονότα για την αποκατάσταση της αλήθειας:

-Διετέλεσα πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ενώ είχε αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ. Ανέστη Αγγελή, από 1 έως 17 Σεπτεμβρίου 2014, δηλαδή 13 εργάσιμες μέρες και αυτό μέχρι να ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο νέο Διοικητικό όπως ορίζεται από το Νόμο.

-Οι παραστάσεις της περσινής περιόδου δηλαδή 2014-2015 ξεκίνησαν στις 11 Οκτωβρίου 2014 κι ενώ εγώ έχω αποχωρήσει. Στην πρώτη παράσταση παρέστη ως πρόεδρος της Κοινωφελούς ο κ. Δημήτριος Καπρής. Ένα μήνα αργότερα αντικαθίσταται από τον τωρινό πρόεδρο κ. Διονύσιο Λίτσκα.

-Οι οφειλές προς τρίτους για την σαιζόν 2013-2014 χρονικό διάστημα της προεδρίας μου έχουν εξοφληθεί από τον Ιούλιο του 2014. Επομένως οι οφειλές τις οποίες όπως αναφέρετε καθυστέρησαν την υπογραφή της σύμβασης για φέτος, αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον κ. Δ. Λίτσκα και τη σαιζόν 2014-2015.

-Οφειλές προς το ΤΕΙ για την ενοικίαση του αμφιθεάτρου τουλάχιστον για τη σαιζόν 2013-2014 που ήμουν εγώ πρόεδρος δεν υφίστανται για τον απλούστατο λόγο ότι μας είχε παραχωρηθεί δωρεάν, με έγγραφη πρωτοκολλημένη αλληλογραφία και με ηλεκτρονική αλληλογραφία για τη σαιζόν 2014-2015. Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αναίρεσε την δωρεάν παραχώρηση προς την επιχείρηση "Ορεστειάς" μετά την αποχώρησή μου.

-Αναφορικά με τον εξοπλισμό στήριξης της οθόνης, ουδέποτε ενοικιάσθηκε αλλά παραχωρήθηκε από τον επαγγελματία ηχολήπτη ιδιώτη, ο οποίος σύμφωνα με τη σύμβαση που είχαμε συνάψει θα ελάμβανε 175,71 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ ΠΑ, για κάθε μία από τις 14 παραστάσεις της περσινής σαιζόν 2014-2015 (10 όπερας και 4 μπαλλέτου σύμφωνα με σύμβαση που εξασφαλίσθηκε από εμένα την ίδια πριν αποχωρήσω), για υπηρεσίες που αδυνατούσε η κοινωφελής επιχείρηση ή ο δήμος να υποστηρίξει με υπαλληλικό προσωπικό, δεδομένου του απαγορευτικού ωραρίου για δημοτικούς υπαλλήλους, την τακτικότητα και τη διάρκειά της αναμετάδοσης. Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος συνεργασίας με ιδιώτη. Ο ίδιος επαγγελματίας ανέλαβε και για τη φετινή σαιζόν 2015-2016 έναντι 221.40 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για κάθε μία από τις (μόνο) 10 παραστάσεις. Όλα τα παραπάνω φυσικά αποδεικνύονται μέσα από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ!

-Ό,τι αφορά την προσχηματική διαφήμιση θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής: Συμβάσεις συνάπτονται πολλές, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει και να πληρωθούν εάν δεν έχει εκτελεσθεί η από τη σύμβαση προγραμματισμένη εργασία. Για το σκοπό αυτό ο νομοθέτης έχει προβλέψει, ανάμεσα σε πολλά αλλά που χρειάζονται για να πληρωθεί το ποσό μιας σύμβασης, κι ένα πολύ χρήσιμο έγγραφο το οποίο λέγεται "βεβαίωση καλής εκτέλεσης εργασιών" το οποίο προηγείται της έκδοσης του χρηματικού εντάλματος και της πληρωμής του παρέχοντος εργασία, το οποίο εκδίδεται με το πέρας των εργασιών. Το έγγραφο αυτό συντάσσεται και υπογράφεται από ειδική επιτροπή ανάλογα με το ύψος του ποσού, συνήθως τριμελή, η οποία είναι ορισμένη από το διοικητικό συμβούλιο και απαρτίζεται τόσο από υπαλλήλους όσο και από μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Επομένως, θα πρέπει ν' αναζητήσετε σ' αυτούς που ανέλαβαν μετά από εμένα εάν τήρησαν τα παραπάνω.

Επίσης επειδή όπως φαίνεται υπάρχει μια δυσπραγία σε σχέση με τη διαχείριση αυτού του τόσου σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος για την πόλη μας, ευχαρίστως ως πολίτης να προσφέρω αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μου, πάντα μέσα στο πλαίσιο του εθελοντισμού που έχει προκηρύξει ο δήμος Καστοριάς.

Οποιαδήποτε άλλη ατεκμηρίωτη, ασαφής και κακοπροαίρετη αναφορά στο όνομά μου δεν θα τύχει απάντησης εκ μέρους μου.
Ευχαριστώ για τη δημοσίευση αυτής της επιστολής

Με εκτίμηση
Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Οκτωβρίου 2015, αρ. φύλλου 808

2 σχόλια:

  1. Κολλητήρι15/3/16

    Έτσι ξηγιούνται οι κυρίες!
    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/3/16

    Ο δημόσιος Λόγος & Αντίλογος που απουσιάζει από τη Μητρόπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ