23.3.16

ΟΔΟΣ: Στο μέλλον




Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις σε κανόνες. Σ’ αυτή την περίπτωση μια τέτοια καλή εξαίρεση, εκδηλώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καστοριάς κ. Ζαχαρία Παύλου, που σε επικοινωνία του με την ΟΔΟ έσπευσε να σχολιάσει – απαντήσει σε επιστολή ανώνυμου αναγνώστη που δημοσιεύθηκε στο περασμένο φύλλο σχετικά με τις διακοπές υδροδότησης στο Μαυροχώρι. Αλλά και τα «hold on» μηνύματα των ηχογραφημένων τηλεφωνικών απαντήσεων της ΔΕΥΑΚ στις κλήσεις των δημοτών.

Ο κ. Ζαχαρίας Παύλου, απέφυγε να επικαλεστεί την ανωνυμία της επιστολής, όπως συνήθως πράττουν οι περισσότεροι αιρετοί. Αντίθετα πήρε ο ίδιος πρωτοβουλία για την απάντηση, και σ’ αυτή εξέφρασε στην ΟΔΟ τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ίδιος για την εξασφάλιση εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Καστοριάς.

Σε μια εποχή στην οποία, για παράδειγμα στα γειτονικά Γρεβενά, διατέθηκαν 12 εκατομμύρια ευρώ για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από τμήματα αμιαντοσωλήνων μήκους μερικών χιλιομέτρων, καθώς οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία προβληματίζει τους πάντες, είναι να απορεί κανείς ποια ακριβώς κακοδαιμονία στην Καστοριά κωλύει λύσεις ακόμη και για τέτοιου είδους προβλήματα. Που αλλού τα έχουν προ πολλού λύσει και τώρα εγγυώνται αποτελέσματα ασφαλούς κατανάλωσης για τους δημότες και καταναλωτές τους.

Ενώ εδώ, στην Καστοριά, με την ΔΕΥΑ Καστοριάς να χρωστά ακόμη αμύθητα ποσά από παλιά χρέη και δάνεια, όχι μόνο τα τέλη να είναι πανάκριβα και προκλητικά, όχι μόνο να μην μπορεί να υλοποιηθεί μια πολιτική εκλογίκευσης της τιμολογιακής πολιτικής της επιχείρησης, πόσο μάλλον να αντικατασταθεί το δίκτυο των 5.000 m αμιαντοσωλήνων της πόλης, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα διστάσει ακόμη και να υποβάλλει την παραίτησή του, αν και όταν διαπιστώσει ότι δεν επιτυγχάνονται βασικοί στόχοι.

Φυσικό τοπίο της Καστοριάς, και η ΔΕΥΑΚ. Έως την βελτίωση, στον μέλλον, just hold on, που λέει και η τοπική παροιμία.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Νοεμβρίου 2015, αρ. φύλλου 810
Φωτογραφία: Πίνακας του Μάρκου Ντέμκα από την έκθεση ζωγραφικής του στην Καστοριά, τον Ιούνιο 2015.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ