2.3.16

ΟΔΟΣ 1+1 για την Μανόν Λεσκώ



Προσφορά 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός
για την όπερα του Σαββάτου


Οι 20 πρώτοι που θα κάνουν κράτηση στα γραφεία της ΟΔΟΥ (τηλ. 2467029638 e-mail: odos-kst@otenet.gr, διεύθυνση: Μητροπόλεως 4, β’ όροφος) θα αποκτήσουν δύο εισιτήρια αξίας 30,00 € στην τιμή των 15,00 € (δηλαδή 7,5 € το άτομο) για την όπερα Manon Lescaut (Μανόν Λεσκώ) του Giacomo Puccini. Η πληρωμή πραγματοποιείται με το κουπόνι της ΟΔΟΥ (φύλλο 825 της Πέμπτης 3 Μαρτίου 2016 ) την ημέρα της αναμετάδοσης από την Νέα Υόρκη το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στις 19:55, στην είσοδο του ΤΕΙ Καστοριάς (με ονομαστικό κατάλογο που θα καταρτίσει η ΟΔΟΣ). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως της προσφοράς.

Ευγενική προσφορά της ΟΔΟΥ


Έχοντας ολοκληρώσει τις προβολές του πρώτου μισού της σαιζόν 2015-2016, και μετά από μια σειρά εκπληκτικών παραστάσεων όπως οι «Τροβατόρε», «Οθέλλος», «Τάνχώϊζερ», «Λούλου», «Αλιείς μαργαριταριών» και «Τουραντώ» που μάγεψαν το καστοριανό κοινό, η MΕΤ παρουσιάζει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 (στις 19:55) απ’ ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς το αριστούργημα του Giacomo Puccini «Manon Lescaut» («Μανόν Λεσκώ»).

Η σκηνή της Met «φλέγεται» όταν η σοπράνο Kristine Opolais και ο τενόρος Roberto Alagna (αντικαθιστά τον Jonas Kaufmann που έχει ασθενήσει) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την ιστορία εμμονικής αγάπης του Puccini.

Η Opolais ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας επαρχιωτοπούλας με ελεύθερο πνεύμα που γίνεται η ψυχή του Παρισιού. Παράλληλα, ο Alagna είναι ο τολμηρός φοιτητής που την διεκδικεί απεγνωσμένα.

Ο σκηνοθέτης Sir Richard Eyre τοποθετεί την δράση στην κατεχόμενη Γαλλία σε ένα σκηνικό φιλμ νουάρ. «Απεγνωσμένο Πάθος» είναι η φράση που ο ίδιος ο Puccini χρησιμοποίησε για να περιγράψει αυτή την όπερα, η οποία επιβεβαίωσε την θέση του ως τον πλέον διάσημο ιταλό συνθέτη όπερας της εποχής του. Διευθύνει ο πρώτος μαέστρος της Μet, Fabio Luisi.

Μία ερωτική ιστορία γεμάτη πάθος. Βασισμένη στο άλλοτε δημοφιλέστατο ηθικοπλαστικό μυθιστόρημα του αβά Πρεβό, η ιστορία του ιππότη Ντε Γκριέ και της Μανόν Λεσκώ έχει μελοποιηθεί από αρκετούς συνθέτες.

Η όπερα του Πουτσίνι ξεχωρίζει για την ένταση με την οποία εκφράζει τα συναισθήματα αλλά και τον ορχηστρικό πλούτο της μουσικής. Η ιστορία του ιππότη ντε Γκριέ και της Μανόν Λεσκώ, το οποίο λόγω του ηθικοπλαστικού του χαρακτήρα ανήκε στα διασημότερα της εποχής. Εστιάζει στην κλασσική σύγκρουση ανάμεσα στη λογική και στα πάθη, στην αρετή και στην αμαρτία.

Η υπόθεση αφορά τον έρωτα του νεαρού ιππότη Ντε Γκριέ για την όμορφη έφηβη Μανόν Λεσκώ. Εκείνη προτιμά την πολυτελή ζωή, που βρίσκει κοντά σε ώριμους, εύπορους προστάτες. Συλλαμβάνεται για κλοπή και για πορνεία και εξορίζεται στην Αμερική, όπου πεθαίνει από εξάντληση. Στο πλευρό της, καταστρέφοντας και τη δική του ζωή, μένει μέχρι το τέλος ο Ντε Γκριέ.

5 Μαρτίου 2016 | 19:55 | ΤΕΙ Καστοριάς

GIACOMO PUCCINI

Manon Lescaut | Μανόν Λεσκώ


Διεύθυνση: Fabio Luisi
Kristine Opolais, Jonas Kaufmann Roberto Alagna (αντικαθιστά τον Jonas Kaufmann που έχει ασθενήσει), Massimo Cavalletti
Σκηνοθεσία: Sir Richard Eyre


Τιμές εισιτηρίων: 15,00 €,  10,00 € για μαθητές, φοιτητές, ανέργους και ΑΜΕΑ,  7,5 € με το κουπόνι της ΟΔΟΥ 1+1 (15,00€ για δύο άτομα).

Υπόλοιπες αίθουσες που θα μεταδοθεί η «Μανόν Λεσκώ»: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρ. Λαμπράκης), Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου. Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Χανίων. Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών. Αίθουσα ΦΕΜ Κερκύρας. Θέατρο Απόλλων Σύρου. Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Κ-Cineplex Λευκωσίας και Πάφου, Κύπρου. Θέατρο Ριάλτο Λεμεσός Κύπρου. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (εκτός δικτύου Αντ1).



"Ah vieni! Colle tue braccia" 


"Ahi! mia beltà funesta"

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ