21.1.16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 21.1.2015 | 820

Ήταν ενωμένοι και αποφασισμένοι


Η απόφαση του Δήμου Καστοριάς να μεταφέρει τελικά την δημοτική βιβλιοθήκη στο κτήριο της πλατείας Κουμπελίδικης που προορίζεται να στεγάσει το τμήμα της Αρχιτεκτονικής Σχολής, έστω κι’ αν για την ώρα -με διαχρονική ευθύνη των διοικήσεων του Δήμου- η υπόθεση παραμένει φάντασμα, είναι ενέργεια λανθασμένη και επιβλαβής για τα συμφέροντα της πόλης της Καστοριάς. Ειδικά της Καστοριάς των γενιών που έρχονται, μιας και οι σημερινές γενιές ήδη δεν περιμένουν και πολλά πράγματα από τους εκλεγμένους και δείχνουν σημάδια εξάντλησης.

Διαβάστε επίσης:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΣΕΜΑΝΗ:
Νεστόριο 2015
Στους πρόποδες του ορεινού όγκου του Γράμμου. Συμπαγές κομμάτι της Ελληνικής Μακεδονίας μας. Μια από τις πιο αξιόλογες γωνιές της σημερινής Ελλάδος. Στο βορρά.

Λόγος & Αντίλογος
ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΗΧΙΩΝ:
«Περί Βουλγαρικού εθνικισμού και άλλων»
Ο Μητροπολίτης έπαυσε να απαιτεί την τοιαύτην μνημόνευσή του, μετά την ενέργεια αυτήν των Καστοριανών και αποδεικνύεται έτσι ότι όχι μόνον οι Άγιοι αλλά και οι Δεσποτάδες θέλουν ενίοτε φοβέραν.

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ;
Ευλογημένη καθημερινότητα
Όσοι νομίζουν πως η ζωή πρέπει να φοράει τα στολίδια μιας γιορτής για να ‘ναι όμορφη πέφτουν πάρα πολύ έξω: ζωή είναι κατά κύριο λόγο η καθημερινότητά μας.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ:
Η αρκούδα στις καρυδιές του παππού Γιώργου
Το παραμύθι αυτό γράφτηκε για τους μικρούς Καστοριανούς φίλους και φίλες μας. Αυτούς που αποτελούν το μέλλον της περιοχής με τις εκπληκτικές ομορφιές και τα τόσα πολλά και σπάνια ζώα. 

Λόγος & Αντίλογος
ΜΟΡΦΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:
Προς τον πρόεδρο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς
Απευθύνομαι στο Δ.Σ. για ζητήματα για τα οποία δεν έχω λάβει απαντήσεις ούτε από την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου, ούτε και από τον δήμαρχο Καστοριάς.

ΟΔΟΣ: 
Ήλθε για να μείνει
Η αναμετάδοση από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης απ’ ευθείας στην Καστοριά σε πραγματικό χρόνο, αποτελεί μοναδική εμπειρία, αληθινή κατάκτηση που ήλθε για να μείνει.

Λόγος & Αντίλογος
ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Οι προθέσεις και οι στόχου του ΣυΡιζΑ.

Καστοριανό καρναβάλι 2016:
Φωτογραφίες Αναστασίας Μπόϊκου

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ
Tο πανεπιστήμιο, η ιατρική σχολή και οι παλιοί καθηγητές
Ένας καθηγητής από αυτούς που είχαμε ήταν βαρήκοος. Λόγω της βαρηκοΐας του, γίνονταν διάφορα γεγονότα, τα περισσότερα από αυτά αστεία και χαριτωμένα. 

ΟΔΟΣ:
Ένας χρόνος
Το γεγονός ότι η Ελένη Τσαδήλα αποσύρθηκε, ή την «απέσυραν», είναι παράγοντας που επιδεινώνει το αίσθημα του κενού (μέχρι και ο λογαριασμός της στο facebook εξαφανίστηκε ως δια μαγείας –χωρίς να γνωρίζουν κάτι οι οικείοι της).

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν...

-Δημοτική παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς «Όλοι μαζί μπροστά»

-Το «ηθικό πλεονέκτημα» με άλλα λόγια

ΟΔΟΣ 
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 21.1.2015 | 820

2 σχόλια:

  1. #η Ελένη Τσαδήλα αποσύρθηκε, ή την «απέσυραν», μέχρι και ο λογαριασμός της στο facebook εξαφανίστηκε ως δια μαγείας –χωρίς να γνωρίζουν κάτι οι οικείοι της#.

    Αυτό είναι αληθινό μάθημα ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑΣ...
    [προς γνωσιν και συμμόρφωσιν!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οδαναγνώστης22/1/16

    Συγχαρητήρια στον εκδότη της ΟΔΟΥ για τον νέο τρόπο που προαναγγέλλει το επόμενο φύλλο της εφημερίδας, βάζοντας, εκτός από τον τίτλο κάθε άρθρου, κι ένα μικρό απόσπασμά του. Είναι εξαιρετικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ