16.11.15

Lulu

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ “ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «Λούλου», η φαμ φατάλ του Alban Berg
το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στο ΤΕΙ Καστοριάς
απευθείας από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

Ο Όμιλος Αντέννα σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς παρουσιάζει τις παραστάσεις της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας τα μεγαλύτερα έργα της όπερας σε ζωντανή μετάδοση στο ΤΕΙ Καστοριάς.

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, μετά τις εκπληκτικές παραστάσεις «Τροβατόρε», «Οθέλλος» και «Τανχόϊζερ» που μάγεψαν το καστοριανό κοινό, παρουσιάζει το επόμενο Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 στις 19:30 στο ΤΕΙ Καστοριάς το αριστούργημα του Αlban Berg «ΛΟΥΛΟΥ».

Ο William Kentridge επιστρέφει στη ΜΕΤ με την νέα σκηνοθεσία του μετά την πρεμιέρα της «Μύτης», που προκάλεσε αίσθηση όταν ανέβηκε το 2010.

Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης σκηνοθετεί το αριστούργημα του Berg, παρουσιάζοντας τη φαμ φατάλ, η οποία κατακερματίζει τόσο τις ζωές των άλλων, όσο και τη δική της. για μια σεξουαλικά ακατανίκητη νεαρή που η συμπεριφορά της προκαλεί την καταστροφή των συντρόφων της.

Γυναίκα - δηλητήριο, θανατηφόρα ερωτεύσιμη αλλά και κυριολεκτικά… θανατηφόρα, η «Λούλου» είναι μια από τις πιο τραγικές ηρωίδες της όπερας. Γεννημένη για την καταστροφή και το θάνατο, έρχεται να μιλήσει για τις πιο τραυματικές ανθρώπινες σχέσεις, μέσα από μια μουσική δύσκολη και στρυφνή, γεμάτη «γωνίες» και «αγκυλώσεις».

Η Marlis Petersen επαναλαμβάνει την περίφημη ερμηνεία της στον ομώνυμο ρόλο, με την Susan Graham ως Κόμισσα Γκέσβιτς, μια από τις πιο αφοσιωμένες θαυμάστριες της Λούλου, και τους Daniel Brenna, Paul Groves, John Reuter και Franz Grundheber μεταξύ των αντρών που έπεσαν θύματα της γοητείας της.

Η παράσταση θα μεταδοθεί με ελληνικούς υπότιτλους, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, από την κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς», η οποία στα διαλείμματα θα προσφέρει δωρεάν εδέσματα και κρασί.

Τιμές εισιτηρίων:
• 15,00 € κανονικό εισιτήριο.
• 10,00 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.
• 7,5 € το άτομο (15,00 € για δύο άτομα) με το κουπόνι «1+1 της ΟΔΟΥ», του φύλλου 812, της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2015, ισχύει για 20 διπλά εισιτήρια και είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου (τηλ. 2467029638). Η ίδια προσφορά ισχύει και στο «Βήμα της Κυριακής» (στο κυριακάτικο φύλλο μία εβδομάδα πριν την παράσταση).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς» Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) στην κ. Μαρία Χριστοφορίδου τηλ. 2467022292 και για το εκπτωτικό κουπόνι στην εφημερίδα ΟΔΟΣ τηλ. 2467029638, e-mail: odos-kst@otenet.gr.


Σχετικά: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ