26.10.15

Κοιν.επιχ. δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το αριστούργημα του Βάγκνερ «Τάνχωϋζερ»
το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο ΤΕΙ Καστοριάς
απ' ευθείας από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, το οποίο αναμεταδίδεται σε συνεργασία του ομίλου Αντέννα και του Δήμου Καστοριάς, μετά τις εκπληκτικές παραστάσεις «Τροβατόρε» και «Οθέλλος» που μάγεψαν το κοινό, παρουσιάζει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 το αριστούργημα του Ρίχαρτ Βάγκνερ «Tannhäuser» (Τάνχωϋζερ).

Ο James Levine διευθύνει το νεανικό αριστούργημα του Wagner σε σκηνοθεσία Otto Schenk, το οποίο παρουσιάζεται στη Μet μετά από περισσότερο από μία δεκαετία, ενώ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα “Live in HD” σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο κορυφαίος σύγχρονος βαγκνερικός τενόρος Johan Botha ερμηνεύει τον απαιτητικό ρόλο του νεαρού ιππότη που παγιδεύεται ανάμεσα στην αγάπη και το πάθος.

Η σοπράνο Eva-Maria Westbroek είναι η Ελισάβετ, προσθέτοντας άλλη μια βαγκνερική ηρωίδα στο ρεπερτόριό της στη ΜΕΤ, μετά την περίφημη Ζιγκλίντε στο “Δαχτυλίδι” πριν από μερικές σαιζόν. Μετά τον πρόσφατο θρίαμβό του στον Πάρσιφαλ, ο βαρύτονος Peter Mattei ερμηνεύει τον Βόλφραμ ενώ η μετζοσοπράνο Michelle DeYoung είναι η θεά του έρωτα, Αφροδίτη.

Στην υπόθεση κυριαρχεί το υπαρξιακό δίλημμα του Τάνχωϋζερ μεταξύ του σαρκικού έρωτα για την θεά Αφροδίτη και την αληθινή αγάπη για την ευσεβή Ελισάβετ. Με αυτό τον τρόπο, αναδεικνύεται και η σύγκρουση της ηδονής με την αγάπη, του παγανισμού με τον χριστιανισμό, και τελικά της παλιάς με τη νέα θρησκεία.

Στα πρότυπα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, ο Βάγκνερ οραματίστηκε το “Gesamtkunstwerk”, το «ολοκληρωμένο έργο τέχνης» στο οποίο συνυπάρχουν όλες οι μορφές τέχνης, όπως μουσική, τραγούδι, ποίηση, χορός, ζωγραφική και αρχιτεκτονική σε ένα αρμονικό σύνολο.

Η διάρκεια της παράστασης, που ξεκινά στις 18.00, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη, είναι 4 ωρών και 20 λεπτών με δύο διαλείμματα των 35 λεπτών έκαστο. Η παράσταση θα μεταδοθεί με ελληνικούς υπότιτλους, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, από τον Δήμο Καστοριάς, ο οποίος στα διαλείμματα θα προσφέρει δωρεάν εδέσματα και κρασί.



"O, du mein holder Abendstern" (Peter Mattei)

Τιμές εισιτηρίων:

  • 15,00 € κανονικό εισιτήριο.
  • 10,00 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.
  • 7,5 € το άτομο (15,00 € για δύο άτομα) με το κουπόνι «1+1 της ΟΔΟΥ», του φύλλου 809, της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2015, ισχύει για 20 διπλά εισιτήρια και είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου (τηλ. 2467029638). Η ίδια προσφορά ισχύει και στο «Βήμα της Κυριακής» (στο κυριακάτικο φύλλο μία εβδομάδα πριν την παράσταση).


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο Πολιτισμού Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) στην κ. Μαρία Χριστοφορίδου τηλ. 2467022292 και για το εκπτωτικό κουπόνι στην εφημερίδα ΟΔΟΣ τηλ. 2467029638, e-mail: odos-kst@otenet.gr.


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ