24.4.15

ΟΔΟΣ: Απουσία αυτοκριτικής




Η διαπίστωση ότι ορισμένοι υποψήφιοι για την υποψηφιότητα του βουλευτή έπιασαν ήδη δουλειά και με αυθόρμητες παρεμβάσεις τους σε ΜΜΕ, ξεδιπλώνουν το όραμά τους για την Καστοριά, αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη του τραγέλαφου της περιοχής.

Την ίδια μέρα που ο νυν βουλευτής Καστοριάς με τον ΣυΡιζΑ κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, παρουσίασε στους πολίτες της Καστοριάς απολογιστικά το – όσο- έργο του από το έδρανο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εντελώς συμπτωματικά, «παραχώρησε» συνέντευξη στο τοπικό κανάλι «Δίκτυο 1» ο κ. Νικόλαος Βασιλειάδης, δημοτικός σύμβουλος Καστοριάς. Ο οποίος παρά τις αόριστες απαντήσεις και τις απολίτικες στην βάση τους γενικότητες, φημολογείται έντονα ότι προωθείται για υποψήφιος βουλευτής, ίσως και με τον ΣυΡιζΑ.

Φήμη που προκαλεί ρήγμα και αναταραχή στα εσωτερικά του κόμματος σε τοπικό επίπεδο. το σχόλιο δεν έχει σχέση με την επιτυχία ή αποτυχία του βουλευτή Καστοριάς, ούτε με τα εσώψυχα κανενός κόμματος. Ας τα βρουν μόνοι τους και μεταξύ τους.

Ανεξάρτητα από τον γενικό, ή ακόμη περισσότερο τον ειδικό αντίλογο ή προβληματισμό, που ενδέχεται να προκαλείται από την ανερμάτιστη υποψηφιολογία ή φημολογία κάθε πραγματικού, ή κατά φαντασία πολιτικού παράγοντα και στελέχους, εύλογα τίθεται και επαναφέρεται το ερώτημα:

Πώς είναι δυνατόν, ελάχιστους μήνες μετά τις κάλπες των δημοτικών εκλογών της Καστοριάς, στις οποίες ο συνδυασμός του κ. Νικ. Βασιλειάδη πέτυχε μόλις την 3η θέση, και χωρίς έκτοτε να δοθεί απάντηση στις γραπτές διαμαρτυρίες-καταγγελίες υποψήφιων στελεχών του συνδυασμού του, για σοβαρά ζητήματα τάξης (πολιτικής ηθικής), χωρίς καμιά ανάλυση ή αυτοκριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα, να θεωρείται ότι είναι περίπου φυσιολογικό και αυτονόητο το δικαίωμα, διεκδίκησης, ακόμη υψηλότερης πολιτικής υποψηφιότητας;

Η απάντηση σε μια περιοχή που έχει πλείστα ανάλογα παραδείγματα, προσώπων που πέτυχαν εν τέλει τους στόχους τους στο παρελθόν, παραδείγματα τραγελαφικά από πολιτική άποψη ( που εξηγούν το κατάντημά της) είναι ορατή και δια γυμνού οφθαλμού.

Το ερώτημα είναι, το ως πότε η απάντηση αν και είναι ορατή θα είναι βουβή ή ως πόσο χαμηλά θα συνεχίσει αυτή η κατάσταση. Και η ακατανόητη κριτική απάθεια, για ζητήματα για τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεσηκωθεί οι πέτρες, πολύ καιρό προτού για να υπάρχουν και κάποιοι φραγμοί.



Σχετικά:



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Δεκεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 767. Φωτογραφία: Mikhail Larionov (Ρώσσος, 1881-1964). «Ο κόσμος ανάποδα», (Mirskontsa), εξώφυλλο (1912) ποιημάτων των V.Khlebnikov και A.Kruchenykh. Getty Museum, Λ. Άντζελες ΗΠΑ.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος24/4/15

    Τον "άδειασαν" και τον άφησαν όλοι οι συνυποψήφιοι στις εκλογές. Έμεινε μόνος. Αλλά ο κύριος απτόητος....


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ