29.11.14

ΟΔΟΣ: Στα Ιωάννινα...



Όπως ανακοινώθηκε μεσούντος του θέρους, αναμενόταν απόφαση του υπουργού Παιδείας (κλπ) κ. Ανδρέα Λοβέρδου, για την έναρξη λειτουργίας, της έβδομης κατ’ αριθμητική σειρά Αρχιτεκτονική Σχολή της χώρας στα...  Ιωάννινα. Η σχολή που ιδρύθηκε το 2009 υποτίθεται ότι αδρανούσε λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως και το τμήμα Αρχιτεκτονικής το οποίο στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επρόκειτο να λειτουργήσει στην Καστοριά. Για την υποδοχή της οποίας και την προετοιμασία του οποίου, και την διαμόρφωση των κατάλληλων υποδομών όχι μόνο δαπανήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά, αλλά και αναλώθηκε πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι το θέμα λειτουργίας της Σχολής στην Καστοριά, βρισκόταν στην προεκλογική ατζέντα όλων των υποψηφίων δημάρχων και συνδυασμών για τον Δήμο Καστοριάς, καθώς και για τις περιφερειακές εκλογές (στην φωτογραφία ο νέος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο νέος αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς)

Και παρά ταύτα, κανείς από τους εκλεγέντες ή μη, δεν βρέθηκε έως στιγμής, να ανακινήσει το θέμα στην Καστοριά, την ίδια στιγμή που τα Ιωάννινα, έχοντας προφανώς τις «άκρες» τους, καθώς δείχνουν οι εξελίξεις όχι μόνο δεν έβαλε στο «χρονοντούλαπο» την υπόθεση, αλλά την προωθούσαν. Με επιτυχή κατάληξη.

Αν και οι αντιδράσεις των κατεστημένων των μεγάλων πανεπιστημιακών κέντρων σε Αθήνα κυρίως, που δεν θέλουν να χάσουν την επιστημονική και πνευματική «πίτα» ήταν και πάλι σφοδρές και εκδηλώθηκαν μέσω ποικιλώνυμων εκφραστών (κυρίως με ρεπορτάζ και άρθρα σε μεγάλες εφημερίδες) στα Ιωάννινα δεν κατάλαβαν τίποτε.

Εδώ, αντί τα ΜΜΕ να πιέσουν τις αρχές και να προσπαθήσουν να διατηρήσουν στην κοινή γνώμη της Καστοριάς το ενδιαφέρον για την σχολή, ακριβώς αντίθετα, πιέζουν για να μετατραπεί σύντομα και προπαντός «προσωρινά» το κτήριο της Κουμπελίδικης, από πανεπιστημιακή σχολή σε… δημοτικό σχολείο!

Και αντί οι βουλευτές και πολιτευτές κάθε επιπέδου και βαθμίδας – οι ίδιοι που τον Μάϊο διαρρήγνυαν τα προεκλογικά, δημοτικά τους ιμάτια- να συσπειρωθούν σε μια πρωτοβουλία μαχητικής διεκδίκησης, παρακολουθούν άναυδοι, απαθείς και αδιάφοροι, την ληξιαρχική πράξη της τελικής ήττας. Και δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ημέρες από την 1η Σεπτεμβρίου. Μάλλον κακοί οιωνοί.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Σεπτεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 754



Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ