10.10.14

ΟΔΟΣ: 1+1 για την Manon




Προσφορά 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός
για το μπαλέτο "Μανόν" του Μακ Μίλλαν | Μασνέ


Οι 30 πρώτοι που θα κάνουν κράτηση στα γραφεία της ΟΔΟΥ (τηλ. 2467029638 και e-mail: odos-kst@otenet.gr) θα αποκτήσουν δύο εισιτήρια αξίας 30,00 ευρώ στην τιμή των 15,00 ευρώ.  Η πληρωμή πραγματοποιείται με το κουπόνι της ΟΔΟΥ (του φύλλου 759 της Πέμπτης 9.10.2014) την ημέρα της αναμετάδοσης από το Λονδίνο,  την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 στις 21:15, στην είσοδο του ΤΕΙ Καστοριάς (με ονομαστικό κατάλογο που θα καταρτίσει η ΟΔΟΣ). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως της προσφοράς. 
Ευγενική χορηγία της ΟΔΟΥ


Manon trailer (The Royal Ballet)


Απ’ ευθείας και από το Λονδίνο


Η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Καστοριάς “Ορεστειάς” εξασφάλισε για την πόλη της Καστοριάς (η σύναψη σύμβασης έγινε από την προηγούμενη αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία, αντικαταστάθηκε από τον κ. Δημήτριο Καπρή) τη μετάδοση σπουδαίων παραστάσεων του Royal Ballet, του διασημότερου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, σε συνεργασία με τον όμιλο Aντέννα. Οι μοναδικές παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος “Royal Opera House live cinema”, παράλληλα με τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

Τη σεζόν 2014-2015 το καστοριανό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εξαιρετικές παραγωγές, σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden του Λονδίνου, μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.



Πρώτη παράσταση είναι το έργο «Μανόν». Η δραματική ιστορία της Μανόν από τη γαλλική νουβέλα του 18ου αιώνα και τις όπερες του Jules Massenet και του Giacomo Puccini έγινε μπαλέτο από τον θρυλικό χορογράφο Kenneth MacMillan Το μπαλέτο θα μεταδοθεί απ’ευθείας από το Covent Garden του Λονδίνου την προσεχή Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις 21:15 στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ.

Η Μανόν Λεσκό είναι μία όμορφη νεαρή γυναίκα που γίνεται βορά της ηθικής διαφθοράς στο Παρίσι του 18ου αιώνα. Ο Kenneth MacMillan ζωντανεύει υπέροχα την ιστορία της Μανόν, όπως αυτή περιγράφεται στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Αβά Πρεβό, αναπαράγοντας τη βαρβαρότητα, την παρακμή και τον αδύναμο χαρακτήρα της διχασμένης Μανόν, ανάμεσα στον έρωτά της για τον ποιητή Ντε Γκριέ και τον πόθο της για πλούτη και προσοχή. Η ψυχή του μπαλέτου είναι τα ντουέτα που δημιούργησε ο MacMillan, τα οποία είναι ανάμεσα στα πιο έντονα, συναισθηματικά και ερωτικά φορτισμένα κομμάτια που χορογραφήθηκαν ποτέ.



euronews (στα ελληνικά)


  • Manon, ΤΕΙ Καστοριάς 16 Οκτωβρίου, στις 21:15 απ' ευθείας από το Covent Garden
Διευθυντής Ορχήστρας: Matrin Yates (Orchestra of the Royal Opera House). Χορογραφία: Kenneth McMillan. Μουσική: Jules Massenet. Σκηνικά: Νικόλαος Γεωργιάδης. Manon: Marianela Nuñez.
Des Grieux: Federico Bonelli. Lescaut: Ricardo Cervera. Monsieur GM: Christopher Saunders.
  • Τιμές εισιτηρίων: 15,00€. Μαθητικό, φοιτητικό ανέργων: 10,00 € (7,30+7,30 € με το κουπόνι της ΟΔΟΥ 1+1, σύνολο 15,00 για δύο άτομα -περιορισμένος αριθμός)
Περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο Πολιτισμού Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) κ. Ανδρέας Κυπαρίσσης τηλ. 2467028999.




The Royal Ballet 2014/15 Season Trailer


Επόμενες αναμεταδόσεις από την ROH:

16 Δεκεμβρίου 2014
Christopher Wheeldon:
Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων

17 Μαρτίου 2015
Marius Petipa:
Η λίμνη των κύκνων

5 Μαΐου 2015
Frederick Ashton:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ