24.9.14

Βιβλίο





ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΠΑΓΓΟΥ:
Σαν τη μύτη του Τζων Γουέιν 
κι άλλα πεζογραφήματα 
Εκδόσεις Θράκα. ISBN: 978-618-81206-2-4. 
Σειρά: Πεζές Πυροβασίες -2-  Α’ Έκδοση: Ιούνιος 2014. Κύπρου 80, 41221, Λάρισα. 
thraka-magazine.gr - thracamagazine@gmail.com - bangou@windowslive.com

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Θράκα» το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέας-ιατρού κ. Ουρανίας Μπάγγου με τίτλο «Σαν τη μύτη του Τζων Γουέιν, κι άλλα πεζογραφήματα», το οποίο στις 240 σελίδες περιλαμβάνει επτά κύρια πεζογραφήματα με τους τίτλους: Σαν τη μύτη του Τζων Γουέιν, Ανεκπλήρωτες επιθυμίες, Δεν φαίνεται να έχει και τόση φαντασία: (Η φωτογραφία, Ο αγώνας αρχίζει, Ο έρωτας, Ο κύριος επιθεωρητής, Η Αλτσχάϊμερ, Η Σβέλτα, Ο Χαράλαμπος, Ο αγώνας συνεχίζεται, Γιος και κόρη, Η εγγονή, Η πρωταγωνίστρια), Έτσι απλά, Γειτνιάζοντες κύκλοι, Εγώ το έκανα και Οι αδερφές.
Η παρουσίαση του βιβλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο. Το πρώτο βιβλίο της «Γραμμένα λόγια» κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις «Αρμός».

Και η φτώχεια ενός είδους φυλακή δε μοιάζει να είναι; Αφού δεν έχεις τους πόρους, δεν έχεις και το πέρασμα να πας πουθενά, να κάνεις οτιδήποτε. Φυτοζωείς στην κυριολεξία, είναι σα να σε κάρφωσαν στο χώμα. Και ο κύριος Παλασίδης και η Μάρθα ήξεραν τι ήθελαν, γιατί είχαν εντρυφήσει στα παραπάνω. Η ύλη, το έβλεπαν άλλωστε, δεν είναι κάτι «άψυχο». Άσχετα που δεν την βλέπουμε να περπατάει. Έχει δική της δομή και κίνηση. Έχει τα ηλεκτρόνια, τα νετρίνα, μετασχηματίζεται σ’ ενέργεια, κι η ενέργεια του μυαλού φανερώνεται σαν οξυδέρκεια, φρόνηση, ή μπορεί να μετατραπεί σε καλοσύνη ή κακία. Εκεί εδράζεται και ένα μέρος της σχετικής ελευθερίας που έχει ο άνθρωπος, να παίρνει από το μετασχηματισμό της ύλης αυτό που επιθυμεί.

Διάθεση στα βιβλιοπωλεία Καστοριάς: Αλ.Πα. και Πάπυρος, και  Άργους Ορεστικού: Μήλιος και Σαναλίδης.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Ιουλίου 2014, αρ. φύλλου 750

Σχετικά κείμενα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ