11.7.14

ΚΟΣΜΑΣ ΡΕΚΑΡΗΣ: Τα ελληνικά χρώματα λάμπρυναν την Μελβούρνη




ΚΥΡΙΑΚΗ 23 Μαρτίου, η πόλη και η οδός St Kilda της  Μελβούρνης πάλι, όπως κάθε χρόνο, είχε γεμίσει από τα ελληνικά χρώματα, την πληθώρα μαθητών οργανισμών, που ακόμα και αυτή η ίδια η πατρίδα θα ζήλευε. Και όχι μόνο αυτό, θα ζήλευε ακόμα και τον ελληνισμό που παραβρέθηκε στην παρέλαση. Θα πρέπει να εκτιμήσουμε και δύο άλλα σημαντικά σημεία που αξίζει ν’ αναφερθούν.

Το ένα είναι η μόνη εκδήλωση του είδους της έχει επιτραπεί στους Έλληνες. Είναι και τιμή μας. Η πολιτειακή κυβέρνηση και η κυβέρνηση της Κοινοπολιτείας με τους αντιπροσώπους τους παίρνουν μέρος κάθε χρόνο στον εορτασμό της εθνικής μας εορτής, επίσης παίρνουν μέρος και πολλοί αυστραλοί πολίτες. Είναι τώρα πολλά χρόνια που συμμετέχουν κυρίως πολλοί νέοι, πρώτης, δεύτερης ίσως και τέταρτης γενιάς, αλλά υπάρχει μέσα τους η φλόγα της αγάπης για τις ρίζες των προγόνων τους, και η μέρα της 25ης Μαρτίου φαίνεται είναι ριζωμένη μέσα τους.

Στην έδρα των επισήμων παραβρέθηκε ο υφυπουργός εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο πολιτειακός πρωθυπουργός Ντένις Ναπθάινο, οποίος στο μήνυμά του έδωσε έμφαση στην σημασία της ημέρας και δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στον ρόλο και την συμβουλή των Ελλήνων στην ανάπτυξη της Αυστραλίας.

* * *


Ο παππούς Ρεκάρης (από το Νεστόριο) και η γιαγιά Μυρσίνη (από την Σπάρτη) με τα εγγόνια μετά την παρέλαση κοντά στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη. Τα εγγόνια ανήκουν σε ένα πολυεθνικό κράμα, ελληνικό γαλλικό και αγγλικό, αλλά όλοι τους είναι ντυμένοι στα γαλανόλευκα... Ο Raphael και η Μυρσίνη Demaison, η Αθηνά και ο Ιουλιανός Hinton, ο Ερρίκος, Λουκάς και Rupert Ρεκάρης 

* * *

Επίσης τίμησαν την εθνική εορτή με την παρουσία τους ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης Ντάνιελ Άντριους, η Χέλεν Κρόγκερ εκ μέρους του ομοσπονδιακού πρωθυπουργού Τόνυ Άμποτ, και η Μαρία Βαμβακινού εκ μέρους του αρχηγού της ομοσπονδιακής αντιπολίτευσης Μπίλ Σόρτεν.

Παραβρέθηκαν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας κ .Χρήστος Δαραφάνος, η γενική πρόξενος Χριστίνα Σημανταράκη, οι επίσκοποι κ. κ. Δέρβης, Ιεζεκιήλ και Ιάκωβος, βουλευτές δήμαρχοι και πολλοί άλλοι οι οποίοι χαιρέτησαν τα τμήματα που πέρασαν από μπροστά τους αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, γιατί είδαν μία καινούργια γενιά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Μετά την μεγαλειώδη παρέλαση ο κόσμος διασκέδασε στον απέραντο πάρκο στο οποίο δεσπόζει το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (φωτογραφία επάνω).


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Απριλίου 2014, αρ. φύλλου 735.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ