13.7.14

Λόγος & Αντίλογος

Κύριε Διευθυντή,

Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον την εκδήλωση προς τιμή των μελών της επιτροπής κατάρτισης του φακέλου υποψηφιότητας και της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (καθώς και πολλών άλλων, όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια), και αναρωτήθηκα για ποιο τελικά λόγο έπρεπε να γίνω μάρτυρας αυτού του φιάσκου ψηφοθηρίας; Για ποιο λόγο ο Δήμος Καστοριάς  διοργάνωσε μια τελετή βράβευσης για κάτι που ακόμη δεν ξέρουμε αν θα επιτευχθεί τελικά;

Εκ πρώτης όψεως, μιας και το έκανε, ήταν αρκετά έκδηλη η έλλειψη βράβευσης και ενός ακόμη ατόμου (τόσους βράβευσαν!) που συνέβαλλε κατά πολύ στην όλη υπόθεση, και αναφέρομαι στον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή κ. Κρίτωνα Αρσένη, αφού τον κ. Βασίλη Τσεμάνη, στον οποίο οφείλεται και η πρωτοβουλία του όλου εγχειρήματος, τον βράβευσε έστω και ως εκπρόσωπο της Ε.Ε.Π.Π. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι πριν τις καίριες κινήσεις των κ.Τσεμάνη και κ. Αρσένη, ο Δήμος δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το πρόγραμμα και την ύπαρξη της «Europa Nostra».

Αφού λοιπόν ο Δήμος βιάζετε να αναγγείλει τα ευχάριστα, και βέβαια έτσι να κερδίσει και τα μπράβο που πιθανότατα να ανήκουν σε άλλους, καλώς βραβεύει τους 3 ιδιώτες, που συμμετείχαν στην επιτροπή κατάρτισης του φακέλου.

Τους αντιδημάρχους όμως και τους ειδικούς συμβούλους του Δήμου δεν κατάλαβα για ποιο λόγο τους βραβεύει;  Ίσως γιατί κάνανε την δουλειά τους;  Μα αυτό συμπεριλαμβάνεται στα καθήκοντά τους και βέβαια για αυτό αμείβονται!

Και γιατί τότε δεν τους βραβεύει και για όλα τα άλλα προγράμματα για τα οποία έχουν καταρτιστεί φάκελοι (ίσως και πιο επιτυχημένα και με δική τους πρωτοβουλία); Και αν δεν έκαναν την δουλειά τους, τι θα έκανε;

Και αφού τελείωσε και η βασική βράβευση, όπως ανακοινώθηκε με το δελτίο τύπου, παρακολουθήσαμε και την απονομή πλείστων άλλων επαίνων… Ακόμη αναρωτιέμαι: γιατί και με ποια κριτήρια;

Αν επαινείται κάθε εθελοντική συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Δήμου, τότε υποθέτω ότι θα πρέπει ο Δήμος να ανατρέξει στο παρελθόν για να ανταμείψει πολλούς που πιθανόν να αισθάνονται αδικημένοι (ή παραμελημένοι) ύστερα από αυτό. Η ατυχία τους μάλλον ήταν ότι δεν συμμετείχαν σε προεκλογική περίοδο!

Για όλα αυτά αναρωτήθηκα για ποιο τελικά λόγο έπρεπε να γίνω μάρτυρας αυτού του φιάσκου ψηφοθηρίας, ενώ όντως για την τελική έκβαση της συμμετοχής στο πρόγραμμα της «Europa Nostra» είχα αισθανθεί ικανοποίηση και χαρά που επιτέλους κάτι σημαντικό πρόκειται να γίνει…


Αναγνώστης

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Απριλίου 2014, αρ. φύλλου 735.

Σχετικά κείμενα:


2 σχόλια:

  1. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος13/7/14

    Τί έγινε ρε παιδιά ; Σας έπιασε η θερινή ραστώνη και δεν ξεκουνιέστε από τις ξαπλώστρες να γράψετε και κανα σχόλιο;
    Άει και μ' αφήσατε μοναχούλι μ' ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/7/14

    πάθαμε ναυτία φίλε μου, από τα κύματα και τις τρικυμίες των όσων βλέπουμε και ακούμε, ,γι΄άυτό είπαμε να ξαπλώσουμε στις μαλακιές ξαπλώστρες με θέα τα ρομαντικά και απαλά κύματα του Αιγαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ