21.12.13

ΣυΡιζΑ-ΕΚΜ Καστοριάς: «Κατάλοιπα»!

Πριν περίπου δυο εβδομάδες πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, «γιορτή μίσους», στο Βίτσι. Αποτελεί μια περιθωριακή εκδήλωση «κατάλοιπο» του ξεπερασμένου πλέον «εμφυλιοπολεμικού κράτους»και πολιτικού κλίματος. Η επίσημη πολιτεία και το ελληνικό κοινοβούλιο έχει πάρει την απόφαση να αποκηρύξει τέτοιες «επίσημες γιορτές», και προφανώς δεν συμμετέχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό που στιγμάτισε την συγκεκριμένη εκδήλωση και προκάλεσε σάλο ήταν η παρουσία και η κατάθεση στεφανιού από την βουλευτίνα της ΝΔ του νομού μας κ. Αντωνίου ως «εκπροσώπου του ελληνικού κοινοβουλίου». Άμεσα γεννήθηκε ένα τεράστιο θέμα κατά πόσο ίσχυε και από ποιον πήρε άδεια να προβεί σε αυτή την κατάπτυστη ενέργεια.
Σε δημόσια τοποθέτηση της η κ. Αντωνίου σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε πως έχει πάρει εντολή-άδεια από τον πρόεδρο της βουλής κ. Μεϊμαράκη και πως θα δημοσιεύσει σχετικό έγγραφο μετά την πανελλήνια κατακραυγή που δέχτηκε. Από πλευράς μας θεσμικά όπως οφείλαμε στον ΣυΡιζΑ, θέσαμε το θέμα στην διάσκεψη των προέδρων της βουλής, διότι από την μια είναι δεδομένη η απόφαση για μη εκπροσώπηση του ελληνικού κοινοβουλίου και από την άλλη το προεδρείο θεωρείται ενιαίο και οποιαδήποτε απόφαση του τίθεται προς συζήτηση και συναπόφαση όλων των συμμετεχόντων. Δεν λάβαμε συγκεκριμένη απάντηση για το τεράστιο θέμα που δημιουργήθηκε. Διακυβεύεται παραπέρα, το κύρος του ελληνικού κοινοβουλίου, που έχει ήδη πληγεί από την απαξίωση που δέχεται από τις τελευταίες κυβερνήσεις, με την κατάχρηση προεδρικών διαταγμάτων και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, αλλά και με την ισχνή παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών και βουλευτίνων.

Καλούμε την κ. Αντωνίου να δημοσιεύσει το έγγραφο, που δήλωσε πως έχει στην κατοχή της, για να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρχε άδεια για να συμμετάσχει-οπότε θα προκύψει θέμα με το προεδρείο της βουλής- ή πήρε μόνη της την πρωτοβουλία και μάλιστα δεν είχε καν το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη της πράξης της. Όπως και να έχει προκύπτουν τεράστια ερωτήματα. Αποδεικνύεται δε, περίτρανα ποιοι ψαρεύουν σε θολά νερά και ποιοι μας γυρίζουν σε εποχές εμφυλίου. Όλοι όσοι, καθώς και όσα ΜΜΕ (πανελλαδικής ή τοπικής εμβέλειας), συγχέουν ηθελημένα την εθνική μας αντίσταση απέναντι στον ναζισμό και τον φασισμό, τις προσωπικότητες που έλαβαν μέρος στους μεγάλους αυτούς αγώνες καθώς και τις ρήσεις τους, με το δράμα του εμφυλίου. Είναι δε και άκρως επικίνδυνοι, σαν την ανιστόρητη θεωρία των άκρων που έχουν εφεύρει. Ένα άκρο υπάρχει. Η ανάδυση των νεοφασιστικών, νεοναζιστικών, ρατσιστικών αντιλήψεων και η πολιτική τους εκπροσώπηση στην Ελλάδα! Απέναντι του είμαστε όλοι μας, η δημοκρατική κοινωνία! Περιμένουμε άμεση απάντηση!

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19 Σεπτεμβρίου 2013, αρ. φύλλου 707



Σχετικές αναρτήσεις:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος21/12/13

    Συριζαίος δεν είμαι (ούτε ΧΑ). Θέλω όμως να παραδεχτώ δημόσια ότι συμφωνώ περισσότερο με αυτού του είδους τα δελτία τύπου παρά με τα λαϊκίστικα που χρησιμοποιούν εκφράσεις τύπου "χομπίστες μπαχαλάκηδες"... Πού νομίζουν ότι μιλάνε; στο κομμωτήριο; Άντε γιατί ρίχνουν πολύ το επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ