28.7.13

Λόγος & Αντίλογος

Αγαπητέ μου κ. διευθυντά,

Σε παρακαλώ μην ξαναγράψεις στους «τίτλους» μου «διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου Καστοριανών Αττικής». Ο σύλλογος δεν υπάρχει πια, και η αναφορά του με στενοχωρεί. Ο λόγος του «θανάτου» του οφείλεται στη μη ανανέωση των μελών του.

Ο Σύλλογος έχει μια αξιόλογη περιουσία, που περιήλθε σ’ αυτόν από τον αείμνηστο Καστοριανό χημικό Λαγγιώτη. Συνίσταται δε σε ένα ρετιρέ 5 δωματίων, πλήρως επιπλωμένο, σε πολυκατοικία επί της οδού Ωλένου 11, και σε ένα διαμέρισμα 2 δωματίων στο ισόγειο της ίδιας πολυκατοικίας.

Η πολυκατοικία απέχει περίπου 200 μέτρα από την κύρια είσοδο των δικαστηρίων της σχολής Ευελπίδων. Όταν ήμουνα πρόεδρος ήθελα να το μετατρέψω σε στέκι των Καστοριανών φοιτητών στην Αττική. Υπερίσχυσαν όμως άλλες απόψεις.

Πολύ θα χαρώ αν ο Δήμος Καστοριάς, στο οποίο πηγαίνει η περιουσία του Συλλόγου, με βάση την διαθήκη, το αξιοποιήσει κατάλληλα.
Πιστεύω να βρίσκεται χρονικά κοντά η ημέρα που η περιουσία αυτή θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Καστοριάς, που ήταν και η επιθυμία του μακαρίτη.

Γνωρίζω από προσωπική πείρα την ικανότητα του Δημάρχου μας. Έλυσε μια χρονίζουσα, επί 75 χρόνια, εκκρεμότητα ενός οικοπέδου μου, δυσμενώς φυσικά για μένα, αλλά κατά το καλύτερο για τον Δήμο τρόπο.
Έχω την βεβαιότητα ότι οσονούπω θα βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Δήμου, αυτή η κληρονομιά.
Εδώ και δυο χρόνια, από τον πρώτο καιρό της εκλογής του, πήγα προσωπικά στο γραφείο του Δημάρχου, και του εξέθεσα την κατάσταση.

Ο Σύλλογος είναι διαλυμένος. Εκλογές έχουν να γίνουν πολλά χρόνια και το Δ.Σ., αν υπάρχει και Δ.Σ., δεν συνήλθε καθόλου τα τελευταία χρόνια.
Η τελευταία εμφάνιση του Συλλόγου ήταν σε μια γιορτή-πανήγυρη που έκανε στη Αθήνα ο τότε Δήμαρχος κ. Γ. Τσαμίσης, για να τιμήσει τα "ένδοξα" Καστοριανά παιδιά της διασποράς. Στη γιορτή αυτή, δόθηκε στο πρόεδρο του Συλλόγου μια decoration, που πιστεύω να φοράει στις τελετές.

Έδωσα από τότε, προσωπικά στον κ. Δήμαρχο Καστοριάς, όνομα και τηλέφωνα του προέδρου του συλλόγου, κ. Γιώργου Εμμανουήλ, ο οποίος είναι συνταξιούχος αξιωματικός του ναυτικού, ικανότατος και δραστήριος άνθρωπος. Φαντάζομαι ότι θα έχουν τακτοποιήσει την υπόθεση.

Κύριε διευθυντά,

Πιστεύω ότι σας κούρασα με τον σύλλογό μας, νομίζω όμως ότι με το σημερινό μνημόσυνό του, ενημερώνω τα παλιά του μέλη – όσα υπάρχουν – και τους φίλους του συλλόγου, για το τέλος του, αν και νομίζω ότι ο κ. Εμμανουήλ θα δώσει μια λεπτομερέστερη εικόνα της δράσης του συλλόγου.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Περδίκκας Παπακώστας


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Απριλίου 2013, αρ. φύλλου 689

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ