14.12.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν



Αγαπητέ κ. διευθυντά,

Διάβασα με πάρα πολλή προσοχή τις ανακοινώσεις των διοργανωτών της «Αλεξιάδας», που ήταν πραγματικά βαρύγδουπες και μου γέννησαν τις ανάλογες προσδοκίες. Αλλά από τότε που τέλειωσε αναρωτιέμαι:

1. Γιατί οι διοργανωτές επιμένουν να χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς όπως «διεθνούς φήμης» για κάποιον που δεν είναι, « φεστιβάλ» για κάτι που δεν είναι φεστιβάλ, «πρώτο» και «μοναδικό» για πράγματα που δεν είναι τέτοια. Επίσης ποια ήταν τελικά η συνάντηση της τέχνης της Ανατολής με της Δύσης, ποιοι οι καλλιτέχνες που το πέτυχαν, ποια η καλλιτεχνική εκπαίδευση, γιατί εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω.

2. Ποιος ο λόγος της παρέλασης των καβαλάρηδων στους δρόμους της πόλης , οι οποίοι μάλιστα έτσι όπως προχωρούσαν με τα τσιγάρα στα χέρια και γελούσαν, έδωσαν σε όλους τους θεατές την εντύπωση καρναβαλιών;

3. Σε πολλά από τα δρώμενα δεν καταλάβαμε το γενικότερο νόημα κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Γενικά γίνονταν πολλά που δεν καταλαβαίναμε το γιατί γίνονταν.

4. Όσο για την «αγορά», δεν έπεισε γιατί στεγάστηκε σε πρόχειρες καλύβες. Θα πετύχαινε μόνο αν υπήρχαν εγκαταστάσεις κατάλληλες για να στεγαστεί.

5. Ο νορμανδικός άξονας της Αλεξιάδας ήταν μια σκέτη απορία. Το μόνο που την εξηγεί, χωρίς όμως να τη δικαιολογεί, είναι η εύκολη πρόσβαση σε γειτονική χώρα που δεν είναι πάντως η Νορμανδία.


Κάποιος πολίτης αυτής της πόλης
που πόσα πια θα της συμβούν ακόμα;



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Σεπτεμβρίου 2012, αρ. φύλλου 656


Σχετικά κείμενα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ