14.10.12

ΟΔΟΣ: ...υψηλές διακρίσεις

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ




Η φωτογραφία είναι εύγλωττη  και έχει ληφθεί μπροστά από το δικαστικό μέγαρο χθες Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012. Όπως είναι γνωστό (άγνωστο βάσει ποιας λογικής ή νόμου) τόσο μπροστά όσο και απέναντι από το δικαστικό μέγαρο, στην πλατεία Δαβάκη, υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες στάσης και στάθμευσης για όλα τα αυτοκίνητα «εκτός από τα ΙΧΕ των δικαστικών λειτουργών».

Έτσι, δεν τολμά να αφήσει κανείς κοινός θνητός το ΙΧΕ του, ακόμη και απογεύματα, ακόμη και αργίες, και η δημοτική αστυνομία, ή η Τροχαία επεμβαίνουν αμέσως, επιβάλλουν πρόστιμα και αφαιρούν πινακίδες.

Αλλά στην Ελλάδα, ακόμη και στους περίεργους κανόνες (τίποτε δεν δικαιολογεί αυτή την εξαίρεση, ακόμη και υπέρ των δικαστικών λειτουργών) υπάρχουν ως φαίνεται εξαιρέσεις.

 Σαν να μη έφθανε επιχειρηματίας της περιοχής, που τοποθετούσε αυθαίρετα κώνους μπροστά από τα δικαστήρια για να σταθμεύουν τουριστικά λεωφορεία για ώρες ατέλειωτες, χωρίς να επιληφθεί κανείς, η χθεσινή φωτογραφία αποδεικνύει ότι μπορούν να παραβιάζουν τις απαγορευτικές πινακίδες, τόσο τα οχήματα της αστυνομικής δύναμης (που δεν ανήκουν φυσικά σε δικαστικούς λειτουργούς), αφού στάθμευσαν εκεί για ώρες (ολόκληρο το πρωϊνό), αλλά και ΙΧΕ που δεν ανήκε σε δικαστικό λειτουργό.

Πρόκειται για το μπροστινό από το οποίο αποβιβάστηκε δικηγόρος Πειραιώς (κάποτε Αθηνών), γνωστός από πυκνές τηλεοπτικές του εμφανίσεις, άλλοτε περί τα νομικά, άλλοτε περί τα προσωπικά – συζυγικά του, και άλλοτε περί τα ποδοσφαιρικά.

Οι παρόντες ένστολοι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, όχι μόνο δεν τον απέτρεψαν να αφήσει εκεί το αυτοκίνητό του, αλλά 2-3 εξ αυτών του επεφύλαξαν και υποδοχή επισήμου. Με χειραψίες και τα συναφή!

Το αυτοκίνητο παρέμεινε εκεί για μερικές ώρες, κάτω από τα μάτια της Αστυνομίας και της Τροχαίας, που κατά τα άλλα, αφαιρεί ακαριαία πινακίδες αυτοκινήτων του απλού και «ανώνυμου» πολίτη.

Ωστόσο αργότερα -ίσως και από άγνοια του διασήμου, ποιος ξέρει άραγε- εθεάθη δημοτικός αστυνόμος που επέβαλε πρόστιμο και αφαίρεσε την πινακίδα της πίσω πλευράς.

Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι πληρώθηκε το πρόστιμο για να επιστραφεί η πινακίδα. Και αυτή είναι μια διευκρίνιση που οφείλει η Δημοτική Υπηρεσία, η οποία τουλάχιστον κατ’ αρχήν προέβη στα δέοντα χωρίς διάκριση.

Σε αντίθεση με την Τροχαία Καστοριάς που σφύριζε μεν, αλλά αδιάφορα.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 12 Ιουλίου 2012, αρ. φύλλου 650



2 σχόλια:

  1. Νομίζω πως όλο αυτό ήταν μια καλοστημένη παγίδα που στήθηκε στον "περιώνυμο" με την αγαστή σύμπραξη Τροχαίας & Δημοτικής Αστυνομίας ώστε να συμβεί μια -μικρή έστω-θετική απόκλιση στα έσοδα του δήμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/10/12

    Αν είσαι "επώνυμος", οι μπάτσοι σε προσκυνούν, ειδικά αν είσαι επώνυμος της Χ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ