11.7.12

ΟΔΟΣ: Μεροληπτικές συμπεριφορές

Ο Δήμος Καστοριάς, οφείλει στοιχειωδώς να μεταχειρίζεται με ισότητα τους δημότες του


Τουλάχιστον άνιση και μεροληπτική – αν όχι απλά πελατειακή και επομένως σκανδαλώδης, ίσως (και μη νόμιμη) είναι η μεταχείριση που επιφυλάσσει η δημοτική ανώνυμη εταιρεία «Μακεδνός ΑΕ» (με το αινιγματικό αντικείμενο: λατομικές-τουριστικές επιχειρήσεις) σε ομάδα δημοτών και συγκεκριμένα στους κατοίκους του τέως Δήμου Μακεδνών.

Η λατομική αυτή επιχείρηση, βρέθηκε να εκμεταλλεύεται και το δημοτικό πλοιάριο «Ολυμπία». Αν και ως εταιρεία έχει δική της προσωπικότητα, ωστόσο υπάγεται στον Δήμο Καστοριάς, και επομένως ανήκει σε όλους τους δημότες Καστοριάς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλθηκε στην ΟΔΟ και έγινε ευρύτερα γνωστό από μια διαφημιστική ανακοίνωση, κατ’ εξαίρεση, μόνο οι κάτοικοι του τέως Δήμου Μακεδνών θα μπορούν να επιβιβάζονται και ταξιδεύουν από το Μαυροχώρι στην Καστοριά και αντίθετα χωρίς καμμιά οικονομική επιβάρυνσή τους, δηλαδή δωρεάν και χωρίς ναύλο με το πλοιάριο στα δρομολόγια της Κυριακής.

Η απόφαση αυτή, που είναι από κάθε πλευρά αναχρονιστική και προσβλητική, υπηρετεί τοπικιστικά ιδεώδη και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, που δεν έχουν την παραμικρή εξήγηση. Κατ’ επέκταση ο Δήμος Καστοριάς, οφείλει στοιχειωδώς να μεταχειρίζεται με ισότητα τους δημότες του, και να μην συμμετέχει σε τέτοιες ή άλλες μεροληπτικές συμπεριφορές.


Και δυο απορίες: 1) Θα ζητούν βεβαίωση για να προκύπτει η ιδιότητα του κατοίκου του Δήμου Μακεδνών; 2) Αν και εξ αιτίας πολλών λόγων τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται γενικευμένα ορθογραφικά λάθη, μήπως θα έπρεπε να προσέχουν διπλά την σύνταξη και τα λάθη των ανακοινώσεών τους; Διότι μεταξύ πολλών άλλων «η κάτοικοι» και ειδικά η «Πανσέλινος» της ανακοίνωσης έβγαζαν μάτι. Δηλαδή τον Πανμαϊντανό πώς θα τον έγραφαν;

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Μαΐου 2012, αρ. φύλλου 641


Σχετικό κείμενο: ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ