19.5.12

ΟΔΟΣ: Τα ρούχα του βασιλιά [ΙΙ]



Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την σε πρώτο βαθμό δικαστική διαμάχη του κ. Δημ. Αβραμόπουλου, αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και ήδη υπουργού Εθνικής Άμυνας, στην οποία «πέτυχε» κατ’ αρχάς τουλάχιστον, την καταδίκη (σε ποινή φυλακίσεως 6 μηνών με αναστολή) από το μονομελές Πλημμελειοδικείο Καστοριάς δύο συμπολιτών Καστοριανών (Σ.Λ και Γ.Μ), που απετέλεσαν στο παρελθόν μέχρι πρόσφατα από τα πιο ένθερμα και αφοσιωμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για περισσότερα από 30 χρόνια, επειδή τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν έστω και με την υπερβολή του ιδεολόγου, σε διάλογο που είχαν στο facebook στο τέλος Οκτωβρίου 2010, και ενώ οι δύο Καστοριανοί έχουν ήδη ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης επιδιώκοντας αθώωση, και ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος, που επί πλέον είναι και επίτιμος δημότης της Καστοριάς, άσκησε σε βάρος τους αγωγή αποζημιώσεως απαιτώντας 500.000,00 ευρώ (!) για χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που ισχυρίζεται ότι υπέστη από τα «εγκλήματα».

Υπενθυμίζεται ότι η «συζήτηση» στο Facebook διέρρευσε με πρωτοβουλία τρίτου ως τα αυτιά του υψηλού επισκέπτη της Καστοριάς εκείνη την εποχή, ο οποίος δηλώνει ότι τρώθηκε η τιμή και η υπόληψή του καθώς και η προσωπικότητά του από τα όσα σχολίασαν τα τέως στελέχη της Ν.Δ. Μάλιστα σε ένα από τα επίμαχα σχόλια του συμπολίτη Σ.Λ. χαρακτηριζόταν ως αδιάντροπη κοροϊδία των Καστοριανών η επανειλημμένη εξαγγελία για την δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Καστοριά, κατά την διάρκεια της θητείας του κ. Δ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Υγείας στην τελευταία κυβέρνηση Καραμανλή.

Ως γνωστό το «νέο» νοσοκομείο, του κ. Δ. Αβραμόπουλου, δεν έγινε ούτε τότε, ούτε έκτοτε. Ωστόσο με τρόπο που υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να κριθεί ειρωνικός σε βάρος της ίδιας της Καστοριάς -κάτι που θα άξιζε να προσέξει η Νέα Δημοκρατία- ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος, αναφέρει στην αγωγή του που απευθύνει στο Δικαστήριο της Καστοριάς, ότι δεν σκοπεύει να κρατήσει αυτά τα 500.000,00 ευρώ για τον εαυτό του, αν τα κερδίσει φυσικά. Αλλά αντίθετα… το ποσό αυτό θα δοθεί (!) (sic) «για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου της Καστοριάς» (!!), ενώ με αυτό το ποσό θα πάρουν το μάθημά τους «όσοι όπως οι εναγόμενοι απεργάζονται την σπίλωση του πολιτικού κόσμου και των δημόσιων προσώπων με συκοφαντικές, αναιτιολόγητες και υβριστικές αιτιάσεις».

Η ΟΔΟΣ, καθ’ ότι δικαστικά η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν έχει ακόμη κριθεί τίποτε ούτε σε ποινικό, αλλά προπαντός ούτε στο αστικό πλαίσιό της που έχει ακόμη μέλλον, προς το παρόν αποφεύγει να σχολιάσει κριτικά συμπεριφορές που έχουν τόσα σύνθετα στοιχεία και χαρακτηριστικά, μηδέ της προσβολής σε βάρος του κοινωνικού συνόλου της Καστοριάς.

Πρέπει όμως να τονιστεί ότι οι μέχρι τώρα εξελίξεις, αποδεικνύουν ότι την σπίλωση του πολιτικού κόσμου και των δημοσίων προσώπων, μάλλον την απεργάζονται άριστα οι ίδιοι οι πολιτικοί καλύτερα από τον καθένα απλό έλληνα πολίτη: Μερικά μνημόνια, δεκάδες ετών με το φάσμα της χρεοκοπίας στις πλάτες των Ελλήνων του σήμερα και του μέλλοντος, μια χώρα σε καθολική ανυποληψία και ανίσχυρη, παραδομένη στις υπερβολές των πολιτικών άκρων, είναι τόσα κατορθώματα, για τα οποία έχει τα δίκια του να δηλώνει θιγμένος ο κάθε πολιτικός του βεληνεκούς του.
Πόσο μάλλον όταν σε όλα αυτά προστίθεται μια αγωγή με την οποία προκαλείται η κοινή νοημοσύνη.



Σχετικά κείμενα:

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 29 Μαρτίου 2012, αρ. φύλλου 635

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/5/12

    Τι έχει να πει ο κ. Μαντζούρας, υποψήφιος με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες", που όπως μετέδωσε το Βήμα, και άλλα ΜΜΕ, ο αρχηγός του, ο κ. Καμμένος, είχε σκοπό να προτείνει ως πρωθυπουργό τον κ. Αβραμόπουλο, με στόχο να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/5/12

    Θα μπορούσε να έχει και τίτλο :
    ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ "ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ" ΤΟΥ ΟΡΓΟΥΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/5/12

    Δεν βρέθηκε κανείς να τού πει ότι με τον όρο "πολιτικός κόσμος" εννοούνται και οι πολιτικοί και οι πολίτες και οι θεσμοί;
    Τζάμπα πήγαν τα μαθήματα Αγωγής του Πολίτη που κάναμε στο Γυμνάσιο; Δεν έχουν πια ισχύ εκείνα τα περιβόητα δικαιώματα των πολιτών;
    Γνωρίζετε ότι στο "Νέο Σχολείο" καταργήθηκε η διδασκαλία του μαθήματος "Δίκαιο", για να μην έχει γνώση η Νεολαία, κάτι που συμβαίνει μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα;
    Ανεπαισθήτως διολισθαίνουμε σε σύγχρονη μορφή τυραννίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/5/12

    Αξιότιμε κύριε Μπαϊρακτάρη,
    ανέκαθεν ευχόμουν να είσαι καλά, αλλά σοβαρά μετά από αυτές τις εξελίξεις στον ηλεκτρονικό Τύπο εύχομαι να διατηρήσεις το σθένος και τη δημοκρατικότητά σου και να διαφυλάξεις μέχρις εσχάτων τα δικαιώματα των πολιτών-αναγνωστών που βρίσκουν βήμα στην ΟΔΟ.
    Εννοείται βέβαια ότι κινούμαστε στο πλαίσιο του Νόμου, γραπτού και άγραφου ηθικού, οπότε ισχύει το "κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν".
    Η φίμωση των σκεπτόμενων ανθρώπων δεν θα περάσει!
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/5/12

    Δεν είμαι δικηγόρος για να γνωρίζω, αλλά μπορεί να στηριχθεί κατηγορία σε προϊόντα υποκλοπής; Γιατί κάπως έτσι νομίζω ότι έμπλεξαν οι συμπολίτες μας. Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερωτήθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ