11.9.11

ΟΔΟΣ: Δέκα


ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ συμπληρώνονται σήμερα Κυριακή από την 11η Σεπτεμβρίου 2011 όταν εκτελέσθηκε από την φανατική ισλαμική οργάνωση   Άλ Κάϊντα, η τρομοκρατική επίθεση στις Η.Π.Α και κυρίως στην  Νέα Υόρκη, στην οποία επιβατηγά αεροσκάφη που καταλήφθηκαν από ισλαμιστές τρομοκράτες, κατέπεσαν στους Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, στους διδύμους πύργους, προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων αθώων ανθρώπων σημαντικές καταστροφές και την κατάρρευση των κτιρίων που έως τότε ήταν από τα πιο γνωστά σύμβολα της αμερικανικής μεγαλούπολης.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ, άλλαξαν πολλά πράγματα: Χάθηκε εντελώς η αθωότητα στις αερομεταφορές, βάθυνε το χάσμα μεταξύ χριστιανικού και μουσουλμανικού κόσμου, έγιναν πόλεμοι και εκστρατείες, αλλά  και εξαρθώρθηκε σε μεγάλο βαθμό το τρομοκρατικό δίκτυο, μαζί κι’ ο αρχηγός του, ο διαβόητος Μπιλ Λάντεν. Θα περάσουν πολλά-πολλά χρόνια ακόμη, για να πέσουν οι τόνοι της κρίσης ασφάλειας που προκάλεσε σε παγκόσμιο επίπεδο η 11η Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ