27.7.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αγαπητέ κ. διευθυντά,

Όταν κανείς θέλει να εμπλουτίσει την καθημερινότητά του, προσπαθεί να βρει κάτι ψάχνοντας και από το παρελθόν. Έτσι και εγώ, για να ξεχαστώ, ή καλύτερα για να θυμηθώ, έπιασα το άλμπουμ με τις παλιές φωτογραφίες, που κάποιες μ’ έφεραν αρκετά χρόνια πίσω, στην Καστοριά.
Δυστυχώς ο χρόνος φθείρει τα πάντα.
Ήταν τότε που το Νεστόριο ανθούσε από την νεολαία, συγκρίνοντας με την σημερινή ερημιά.

Στην φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν πολλά πολλά χρόνια στο Νεστόριο, διακρίνονται (από αριστερά) οι: Ελευθέριoς Χατζής (στην Κρήτη), Νέστορας Θεμέλιος (στην Αυστραλία), Αθανάσιος Παπαρίζος (στην Αμερική), Παυλος Χατζής (στην Καστοριά). Καθιστοί: Μάρκος Παλιομπέης,  Δημήτριος Χατζής (στην Αθήνα) Χρήστος Οικονόμου (στην Αμερική), Χαρίσης  Βάρνης (στο Νεστόριο), Κοσμας Ρεκάρης (στην Αυστραλία). Οι περισσότεροι σήμερα είναι εκλιπόντες.
Το ερώτημα: Άραγε τί έφταιγε και σκορπιστήκαμε;

Στην δεύτερη φωτογραφία ο τότε νομάρχης Καστοριάς στο κτήριο των Καστοριανών της Μελβούρνης, όπου και μας λέει: «εμείς οι Καστοριανοί να κάτσουμε καλά»! Τότε τα εισιτήρια για Αυστραλία ήταν… ΠΑΜΦΘΗΝΑ!

Και, τέλος, η κατάντια της Κουμπελίδικης;
Όταν την είδα το 2004, με χτύπησε και εμένα το τσουνάμι.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Κοσμάς Ρεκάρης
Μελβούρνη Αυστραλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ