20.1.11

Πρόσωπα 2010 | Κωνσταντίνος Κοντόπουλος | Λεωνίδας Ζέγας [3]

αιρετικά & ανατρεπτικά


Στην ίδια περίπου θέση, υποδείχθηκαν οι κκ. Κώστας Κοντόπουλος και Λεωνίδας Ζέγας, οι οποίοι στις τελευταίες εκλογές διεκδίκησαν τον Δήμο Καστοριάς, ως υποψήφιοι δήμαρχοι επικεφαλής των συνδυασμών τους. Ο πρώτος ως ανεξάρτητος, με ισχυρές αναφορές στην ευρωπαϊκή, εξωστρεφή Αριστερά, και ο δεύτερος, ως επίσημος υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας. Έτσι το μοναδικό κοινό σημείο των δύο περιπτώσεων ήταν αυτό (η διεκδίκηση του ίδιου αξιώματος), καθώς και το γεγονός ότι ηλικιακά βρίσκονται κοντά. Διότι κατά τα λοιπά οι διαφορές τους, ως πρόσωπα αλλά και σε επίπεδο προγραμματικό, ήταν και είναι εμφανείς.

Οκ. Κ. Κοντόπουλος, γνωστός στο ευρύ κοινό και από την θητεία του στο δημοτικό συμβούλιο για την τετραετία που λήγει, καθιερώθηκε για τον δυναμικό τρόπο σκέψης, αλλά και τους αδιαπραγμάτευτους άξονες που έθετε προκαταβολικά. Και οι οποίοι ενδεχομένως να αποθάρρυναν όσους ψηφοφόρους θα ήθελαν ναι μεν την αλλαγή, με τον ίδιο δήμαρχο, διαπίστωναν όμως ότι ο ίδιος εκ των προτέρων ξεκαθάριζε ότι, δεν ήταν στους στόχους του να συνεχίσει μια κατάσταση δοσοληψιών και πελατειακών σχέσεων με τους δημότες. Επιπρόσθετα του καταλογίζεται ότι οι απόλυτες απόψεις που ενίοτε εξέφρασε, χαλάρωσαν τις σχέσεις του με τον φυσικό του χώρο, στα στελέχη της ανοικτής σε ιδέες Αριστεράς, και ενέπνευσε κρυφές αντιπαλότητες. Οι οποίες στην κάλπη εκφράστηκαν με αποχή ή και άκυρο. Στο ίδιο μοτίβο εντάσσεται και η άποψη ότι, σημαντική επίδραση άσκησε και το γεγονός ότι από την π. Άνοιξη βρέθηκε σε θέση αντιδικίας με τον Δήμο Καστοριάς, για σημαντικό ακίνητο το οποίο φέρεται να αγοράστηκε από τον ίδιο, αν και όπως ισχυρίζεται ο Δήμος Καστοριάς του ανήκει και σ’ αυτόν (τον Δήμο). Ακόμη και αν δεν κατόρθωσε να κερδίσει τις εκλογές και να γίνει δήμαρχος Καστοριάς, οι περισσότεροι (ακόμη και όσοι δεν τον ψήφισαν), του αναγνωρίζουν χαρακτηριστικά ηγετικής και μαχητικής φυσιογνωμίας. Ίσως όμως περισσότερης απ’ όσης είναι εύπεπτη, στον μικρό αγγελικά πλασμένο χώρο της Καστοριάς.

Ο κ. Λεωνίδας Ζέγας από την άλλη πλευρά, αν και είναι ο  νος από τον συνδυασμό του που θα συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς, παρά το γεγονός ότι δεν έκρυβε πως ενεργούσε ως μέλος του ΚΚΕ, κατόρθωσε με τον μειλίχιο τρόπο του να γίνει αποδεκτός ως φορέας νηφαλιότητας. Και ως φωνή γενικότερης πολιτικής (και όχι στενά δημοτικής) διάστασης, στα τοπικά αυτοδιοικητικά, και επομένως ως μοχλός ευρύτερου προβληματισμού. Σε ένα δημοτικό συμβούλιο στο οποίο απηχούνται οι απόψεις του αστικοποιημένου κόσμου που κυβερνά κατ’ αποκλειστικότητα την Ελλάδα, και επομένως είναι συνυπεύθυνος για τον κατήφορο της χώρας, μια φωνή, νηφάλια αλλά προπαντός αιρετική και ανατρεπτική, μόνο καλό στην δημοκρατία τον πλουραλισμό και την Καστοριά μπορεί να κάνει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ