13.12.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αγαπητέ Παναγιώτη,

Οι Καστοριανοί εδώ στην Μελβούρνη ευαισθητοποιήθηκαν από το κείμενό μου «Να σώσουμε την άλλοτε ωραία λίμνη μας», που δημοσίευσε η ΟΔΟΣ στην τελευταία σελίδα του φύλλου 560 της 30ης Σεπτεμβρίου 2010, που ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας της Μελβούρνης  «Νέος Κόσμος» αφού το διάβασε το αναδημοσίευσε (και ο ίδιος έχει γράψει για την λίμνη μας).
Έτσι πολλοί συμπατριώτες το διάβασαν και συνέβαλαν στις κορδέλες  που κολλήσαμε στα γραφεία του «Νέου Κόσμου» την ώρα που δεν ήταν εκεί. Ήταν κάτι που δεν το περίμεναν. Αυτή η ενέργεια πήρε μεγάλη  διάσταση και είχε επιτυχία. Αύριο θα ταχυδρομήσω τις κορδέλες στην Καστοριά, στην πρόεδρο του συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι»

Με εκτίμηση
Κοσμάς Ρεκαρης
Μελβούρνη 15-11-2010

[απόσπασμα]
Σταυροφορία Καστοριανών της
Μελβούρνης για την λίμνη της Καστοριάς

Η μεγάλη ρύπανση της λίμνης της Καστοριά, της οποίας τα άλλοτε κρυστάλλινα νερά της καλύπτονται πλέον από ένα παχύρευστο πράσινο, δύσοσμο υλικό που προκαλεί την αγανάκτηση των κατοίκων, ευαισθητοποίησε και τους Καστοριανούς της διασποράς.
Στην Μελβούρνη απόδημοι Καστοριανοί –και όχι μόνον– συγκεντρώνουν υπογραφές για την σωτηρία της λίμνης. «Για μας η λίμνη αυτή, έστω και αν ζούμε στην Αυστραλία, είναι η ζωή της Καστοριάς», λέει ο Κοσμάς Ρεκάρης, ένας από τους απόδημους που πρωτοστάτησαν στην συγκέντρωση υπογραφών. Ο ίδιος και οι συντοπίτες του επισκέφθηκαν και τον «Νέο Κόσμο» έχοντας ειδικές κορδέλες πάνω στις οποίες καταγράφονται οι υπογραφές.
 Ελπίζουν δε να έχει αποτέλεσμα η πρόσφατη απόφαση σύμφωνα με την οποία σε καθεστώς προστασίας τίθεται η λίμνη της Καστοριάς και η παράκτια περιοχή της όπως προβλέπει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την διαχείριση της λίμνης αναλαμβάνει φορέας που θα συσταθεί γι’ αυτόν τον σκοπό […] Για την διαχείριση της λίμνης θα συσταθεί ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία Φορέας Διαχείρισης της Περιοχής Προστασίας της Φύσης Υγρότοπου Λίμνης Καστοριάς, που θα διοικείται από ένα 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Ο νέος φορέας θα προκαλέσει στον κρατικό προϋπολογισμό επιβάρυνση 50.000 ευρώ για την δημιουργία του, ενώ για την λειτουργία του προβλέπονται δαπάνες ύψους 235.952 ευρώ ετησίως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ