18.1.09

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα # 5 ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΠΑΓΓΟΥ

ΖΩΝΤΑΝΙΑ
Ρηξικέλευθο πνεύμα

Πρόκειται για την γνωστή γιατρό δερματολόγο του Νοσοκομείου Καστοριάς, η οποία σταδιοδρομεί στην Καστοριά εδώ και πολλά πια χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε ασφαλώς να διακριθεί και για την επιστημονική της καταξίωση, η κ. Μπάγγου, επιλέχτηκε από πολλούς αναγνώστες της ΟΔΟΥ, για την ευχάριστη έκπληξη που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι μπορεί ένας καταξιωμένος γιατρός να κρύβει μέσα του και ένα εξ ίσου καλό λογοτέχνη.

Βεβαίως, είναι γνωστό ότι υπάρχουν και πολλοί γιατροί, και μάλιστα διακεκριμένοι στην ειδικότητα και την επιστήμη τους, που διαθέτουν κι’ άλλα χαρίσματα ή ικανότητες, όπως στην μουσική, τις τέχνες, την αρχαιολογία, την ποίηση και τα ευρύτερα γράμματα.

Όμως, στο κάπως περιορισμένο περιβάλλον της Καστοριάς, όπου ο κοινωνικός έλεγχος συχνά είναι στενός και θέτει όρους, ακόμη και σε όσους λόγω της κοινωνικής θέσης, ή της επιστημονικής τους ιδιότητας, έχουν μεγαλύτερες ευχέρειας από τους περισσότερους άλλους, δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο να εκδηλώνονται δημόσια και οι άλλες ικανότητες που μπορούν να συνυπάρχουν με την ιδιότητα ενός νοσοκομειακού γιατρού.

Διότι από τότε που η κ. Μπάγγου άρχισε να δημοσιεύει τα πολύ ενδιαφέροντα λογοτεχνικά κείμενά της στην εφημερίδα, προκάλεσε κυρίως θετικές εντυπώσεις σε όσους διέκριναν μέσα από τον πολύ προσεκτικό χειρισμό του αξιόπιστου λογοτεχνικού λόγου την ακατάπαυστη ζωντάνια της νεανικότητας και ένα ρηξικέλευθο πνεύμα. Για τους λόγους αυτούς, η κ. Ουρανία Μπάγγου είναι από τα πρόσωπα της Καστοριάς, που το 2008 ξεχώρισαν.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1.1.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ