1.1.08

ΠΡΟΣΩΠΑ: Αγάπιος Σημαιοφορίδης




αν δεν μεσολαβούσε το σκάνδαλο

Για μια ακόμη χρονιά, ένα μέλος της οικογένειας του τέως βουλευτή νομού Καστοριάς, τέως υπουργού και τέως δημάρχου Καστοριάς, του κ. Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, δηλαδή ο πανελληνίως πλέον γνωστός κ. Άγης Σημαιοφορίδης, δεν κράτησε στην επικαιρότητα του νομού Καστοριάς τον ίδιο τον πολιτικό και πατέρα του, αλλά συνέβαλε σε μια αρνητική παρουσίαση της Καστοριάς σε ολόκληρη την χώρα.

Ο νομός, επί πολλούς μήνες παρουσιάστηκε από τα δελτία ειδήσεων, αλλά και τις εκπομπές πολιτικών συζητήσεων σε ολόκληρη την χώρα, σαν πολιτικό άντρο, ή έστω σαν αμπελοχώραφο της Νέας Δημοκρατίας, και ιδίως της οικογένειας του κ. Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, ο νομός Καστοριάς εμφανίστηκε ως πολιτικά κατεχόμενος. Κάτι περίπου σαν τα πολιτικά Ζωνιανά, όπου κουμάντο κάνουν όσοι βρίσκονται στο συγκεκριμένο πολιτικό κύκλο.

Ο κ. Αγάπιος Σημαιοφορίδης, αν και ηπίων τόνων άνθρωπος, παρουσιάζεται απ’ όσους τον γνωρίζουν από παλιά, σαν ενεργός πολίτης με σαφή πολιτική άποψη, που όμως παρέμενε συνειδητά -αλλά και λόγω επαγγέλματος, δεδομένου ότι υπηρετούσε ως μόνιμος αξιωματικός στις Ένοπλες Δυνάμεις απ’ όπου παραιτήθηκε πολύ αργότερα- στην κομματική οπισθοφυλακή. Μετά τις εμπορικές επιχειρήσεις στην γουνεμπορία, μόλις η Νέα Δημοκρατία επανήλθε στην διακυβέρνηση, ανέλαβε κρατικές θέσεις, τόσο σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της παραλιακής λεωφόρου στην Αττική, που θεωρείται χρυσωρυχείο, όσο και στην διοίκηση του ταμείου των αποθεματικών των δημοσίων υπαλλήλων, ως πρόεδρος, γεγονός που πληροφορήθηκαν οι συντοπίτες του στην Καστοριά, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο. Ο ίδιος φέρθηκε έξυπνα και παραιτήθηκε άμεσα.

Ο πατέρας του όμως, παραβιάζοντας ίσως για πρώτη φορά το χρυσό μέτρο της σιωπής και της ψυχραιμίας, ανέλαβε την πολιτική και οικογενειακή κηδεμονία του θέματος στον νομό Καστοριάς, και από τηλεοράσεως ενθαρρύνθηκε να εκτοξεύσει δώθε κακείθεν απειλές για μηνύσεις, σε όσους στην επαρχία (τους) αναμετέδιδαν απλώς, ή ακόμη χειρότερα ασκούσαν κριτική στο σκάνδαλο που επίσπευσε την φθορά της Νέας Δημοκρατίας σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η κοινή γνώμη της Καστοριάς εντυπωσιάστηκε από τις ωμές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις ότι, αν δεν μεσολαβούσε το σκάνδαλο, θα ήταν ίσως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Αγάπιος Σημαιοφορίδης. Δεν είναι λίγοι δε όσοι αποδίδουν την ήττα του κ. Ανέστη Αγγελή, και συνακόλουθα την κάπως απότομη εκλογή της βουλευτού κ. Βίβιαν Μπουζάλη, ακριβώς σε αυτά που συνέβησαν τότε, μέσα στο 2007.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Ιανουαρίου 2008


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ