6.1.08

ΟΔΟΣ: Μελαγχολικά μηνύματα

"Ευχάριστη εντύπωση προκάλεσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Καστοριάς στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007, που σκοπό είχε την προβολή της πόλης και των εκδηλώσεων του Καστοριανού Καρναβαλιού 6-7-8 Ιανουαρίου 2008, με την συμπαράσταση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Με την συνοδεία χάλκινων οργάνων, τοπικού κρασιού και παραδοσιακών γλυκών, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Τσαμίσης, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και μέλη της Πολιτιστικής Επιχείρησης, διανέμοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού προσκάλεσαν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να επισκεφτούν την πόλη μας. Στην πλατεία Αριστοτέλους παραβρέθηκαν και μέλη των Καστοριανών Σωματείων της Θεσσαλονίκης καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι οι οποίοι έδωσαν ανταπόκριση σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, προβάλλοντας την Καστοριά σ΄όλη την Ελλάδα".
[Δελτίο τύπου του Δήμου Καστοριάς]

Παρά το μελαγχολικό μήνυμα που εκπέμπει η φωτογραφία και παρά τα αισθήματα αμηχανίας που προκαλούνται στους δημότες τις Καστοριάς, από την μοναχική θέα των ανθρώπων που εκπροσωπούν την συλλογική αξιοπρέπεια, ο Δήμος Καστοριάς, όπως τουλάχιστον συμπεραίνεται από το πνεύμα της ανακοίνωσής του, δεν μοιάζει να διδάσκεται από λανθασμένες επιλογές.
Η περίπου «σχολική εκδρομή» των κυρίων δημάρχου, αντιδημάρχων και προέδρου της ΔηΠΕΚα, που χόρευαν χωρίς ανταπόκριση, μόνοι τους, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, μόνο αισθήματα προβληματισμού και θλίψης μπορούν να προκαλούν.

Υ.Γ. Ακόμη και η ΕΤ3 έκοψε το ρεπορτάζ, από το τελευταία δελτίο ειδήσεών της ημέρας εκείνης. Ευτυχώς, είδαν τα καμώματά μας λιγότεροι τηλεθεατές!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος19/1/08

    Τελικά μήπως είναι προτιμότερη η πλήρης απραγία και η αδράνεια παρά η δράση; Διότι αν κρίνουμε από τις δραστηριότητες των πολιτιστικών μας ταγών, τότε τα πράγματα προδιαγράφονται απίστευτα απελπιστικά...και ακαλαίσθητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ