20.11.07

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αγαπητέ κ. Μπαϊρακτάρη,

Ο Κ. Καραμανλής ο Α', το 1974 καταργεί την λέξη "δεξιά" από το κόμμα κι από το λεξιλόγιό του και ορίζει ιδεολογία του τον "ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό". Δεν υπάρχει κείμενο της Ν.Δ. που να ορίζει ακριβώς τι πράγμα είναι αυτό. Ένας αόριστος νεολογισμός χωρίς περιεχόμενο.

Με διάταγμα του '79 χαρακτηρίζονται "εορτές μίσους" όλα τα δεξιά μνημόσυνα (Γράμμος, Βίτσι, Μελιγαλά κλπ) κι απαγόρευσε την παρουσία αρχών σε αυτά. Αντίθετα ξεκίνησε να τιμά όλα τα αριστερά μνημόσυνα και χρηματοδότησε βιβλία και ταινίες κομμουνιστικού περιεχομένου (όπως π.χ. ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο).

Αποτέλεσμα όλων αυτών: η Ν.Δ. από το 55% πέφτει στο 42% και μετά στο 36%! Ταυτόχρονα από τα δεξιά γίνεται άλλο κόμμα, η "Εθνική Παράταξη" και παίρνει 5% και εκλέγει 7 βουλευτές. Η αριστερά ενισχύεται και η Ν.Δ. δεν κέρδισε ψήφους από αριστερά όπως περίμενε, και το ταμείον είναι μείον.

Ερχόμαστε σήμερα: Ο Κ. Καραμανλης ο Β', αντιγράφει σ' όλα τον θείο του. Καταργεί την λέξη "δεξιά" από παντού και ορίζεται ιδεολογία ο "μεσαίος χώρος". Μία νεόκοπη θεωρία, χωρίς και αρχή και τέλος. Αόριστη και ανεξήγητη. Χρηματοδοτεί κι αυτός ταινίες και βιβλία αριστερού περιεχομένου. Η ΕΤ1 μεταδίδει κάθε απόγευμα ντοκυμανταίρ σταλινικού περιεχόμενου. Ανακαινίζει το σπίτι του Ν. Μπελογιάννη (του ανθρώπου με το γαρύφαλλο). Απέχει από κάθε δεξιά παράσταση ακόμη και λεκτικά.

Πάμε τώρα στις εκλογές: Από 45% το 2004, η Ν.Δ. πέφτει στο 41,7% σήμερα. Χάνει δηλαδή 370.000 ψήφους (περίπου 120.000 ψήφους τον χρόνο) και ανοίγει από δεξιά το ΛΑΟΣ με 4% και 10 βουλευτές. Σας θυμίζει τίποτε το έργο αυτό; Η αριστερά ενισχύθηκε κερδίζοντας ψήφους από το ΠαΣοΚ. Ψήφο από αριστερά δεν πάει στην Ν.Δ.

Πρέπει να μάθει ο Κ. Καραμανλής ο Β' ότι όσο γυρίζει η βίδα αριστερά, δημιουργεί κενό δεξιά. Το κενό δεξιά το καλύπτουν άλλοι και η Ν.Δ. βγαίνει σιγά-σιγά εκτός εξουσίας. Έτσι έπαθαν και οι Γάλλοι. Τα αριστερά ανοίγματα του Ντ' Εσταίν οδήγησαν τον Μιττεράν στην εξουσία και τον Λεπέν στο 18%!

Κύριε Καραμανλή Β', ηγείστε μιας παράταξης που έχει παρελθόν και ιδεολογία. Η άρνηση της ιστορίας δημιουργεί αχαριστία και δεν ωφελεί. Τα αριστερά ανοίγματα είναι απάτη. Οι αριθμοί δείχνουν την αλήθεια και η αλήθεια λέει ότι τόσο εσύ όσο και ο θείος σου κινείστε λάθος στον τομέα αυτό. Ο αντίπαλος σε ψηφίζει μόνο όταν έχει συμφέρον κι όχι όταν του αλλάζεις την ιστορία σου.

Σύμφωνα με πρόσφατο γκάλοπ της κεντροαριστερής "Ελευθεροτυπίας" οι Έλληνες σήμερα στην κλίματα (αριστερά-κεντροαριστερά) είναι περίπου το 25% του πληθυσμού. Και δεν κερδίζεις σχεδόν τίποτε απ' αυτό, και χάνεις και δικούς σου.

Καλώ τους αναγνώστες της καλύτερης επαρχιακής εφημερίδος, της ΟΔΟΥ, σε έναν καλόπιστο διάλογο.

Ευχαριστώ πολύ

Κων/νος Παπαζήσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ